Saruhanlı'da Kuran kursunu tamamlayan öğrencilere hatim merasimi yapıldı

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde Merkez Yılmaz Kız Kuran Kursu'nda eğimini tamamlayan 3 öğrenciye hafızlık merasimi ve 2011-2012 yılı eğitim-öğretim yılında kuran kursundan mezun olan 16 öğrenci için ise hatim merasimi yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Programa, Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Hüseyin, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen İlyas Pekdemir, Emniyet Müdürü Engin Pınar, İlçe Müftüsü Mehmet Altay, Manisa Diyanet Eğitim Merkezi Öğretmeni Hüseyin Öresin, siyasi parti temsilcileri, diyanette görevli imamlar, daire amirleri, köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Kuran-i Kerim tilavetiyle başlarken, İlçe Müftüsü Mehmet Altay'ın açılış konuşmasıyla devam etti. Kuran-i Kerim ve hafızlığın önemini anlatan Müftü Altay, hafızlığını tamamlayan öğrencileri ve emeği geçen öğretmenlerini tebrik ederek, öğrencilerini kendilerine emanet eden ailelerini ve Kuran Kursu'na yardım eden Saruhanlı vatandaşlara teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

Manisa Diyanet Eğitim Merkezi Öğretmeni Hüseyin Öresin de," Kuran-i Kerim'i okumanın ve Hafız olmanın çok önemli olduğunu, Kuran-i Kerim'i hayatımıza kattıkça kendimiz, ailemiz ve toplumumuz huzur buluyor. Ama ondan uzaklaştıkça toplumda üzüntülü olaylar meydana geliyor." şeklinde konuştu. Törende, Yılmaz Kuran Kursu Öğreticisi Emine Zehra Onar ve öğrencileri okudukları Kuran-i Kerim, şiir ve ilahilerle camiyi tıklım tıklım dolduran katılımcıları duygulu anlar yaşadı. Daha sonra hafızlık eğitimini tamamlayan Kezban Özcan, Ayşe Sert ve Özlem Kaya'ya Hafızlık Belgesi ve eğitimlerini tamamlayan 16 öğrenciye de Hatim Belgesi verildi. Program, vatandaşlara yemek ikramıyla son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber