Dışişleri Bakanlığı'ndan Suriye'deki şiddet olaylarıyla ilgili açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Suriye güvenlik güçlerinin Humus'un El-Hule ilçesinde gerçekleştirdikleri katliamın insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini bildirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 21:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanlığı, Suriye güvenlik güçlerinin Humus'un El-Hule ilçesinde gerçekleştirdikleri katliamın insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini, BM İnsan Hakları Konseyi'nin, El-Hule'de 10 yaşından küçük 49 çocuğun katledilmesini şiddetle kınadığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Suriye güvenlik güçlerinin 25 Mayıs 2012 tarihinde Humus'un El-Hule ilçesinde gerçekleştirdikleri katliam insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir" denildi. İnsanlığa karşı vahim bir suç teşkil eden bu katliamı görüşmek üzere, Türkiye ve bir grup ülke tarafından yapılan çağrı doğrultusunda, dün (1 Haziran) BM İnsan Hakları Konseyi'nin Cenevre'de özel bir oturum düzenlediği bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Oturum sonucunda, 3 olumsuz ve 2 çekimser oya karşı 41 olumlu oyla kabul edilen kararda, Suriye'de sivil halka karşı uygulanan şiddet ve bu çerçevede El-Hule'de 10 yaşından küçük 49 çocuğun katledilmesi şiddetle kınanmakta, bu olayın Suriye Yönetimi'nin 2042 ve 2043 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararlarından kaynaklanan yükümlülüklerinin ihlali anlamına geldiği kaydedilmekte, Suriye Yönetimi'ne ülkede şiddet ve insan hakları ihlallerine son vermesi için çağrıda bulunulmakta, BM Suriye Bağımsız Soruşturma Komisyonu'nun El-Hule'deki katliamı özel olarak soruşturması ve sorumlularının tespit edilip adalet önüne çıkarılmasını sağlaması talep edilmektedir.

Türkiye, Suriye rejiminin insanlık dışı daha fazla kıyıma ve yıkıma yol açmadan sona erdirilmesini, halkın meşru talepleri doğrultusunda ülkede demokrasi ve istikrarın biran önce tesis edilmesini sağlamak amacıyla Suriye halkı ve uluslararası toplumla birlikte çalışmaya devam ettirecektir. Uluslararası toplumun bu gidişe kararlılıkla dur demesi ve gerekli ilave tedbirleri alması önemle beklenmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber