Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali

Kaş Belediyesi tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenecek Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali, 15-17 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Kaş'ın kardeş şehri olan Yunanistan'ın Meis Adası Belediye Başkanı Pavlos Panagaris'in katılacağı basın toplantısı ile başlayacak şenlikte, daha sonra festival yürüyüşü yapılacak.

Cumhuriyet Alanı'nda yapılacak gösterilerin ardından resim, heykel ve fotoğraf sergileri açılacak. Aynı gün klasik müzik konseri, Likya konulu film gösterimi yapılacak.

Festivalin ikinci gününde pandomim gösterisi, klasik müzik konserinin ardından Hüsnü Arkan ve Onur Akın konserleri gerçekleşecek. Festivalin son gününde ise Yunanistan'ın Meis Adası'ndan başlayacak olan 8. Uluslararası Meis-Kaş Yüzme Yarışları yapılacak. Yüzücüler Meis ile Kaş arasındaki 7,5 kilometrelik mesafeyi katedecekler.

Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, yaptığı açıklamada, kardeş şehirleri Yunanistan'ın Meis Adası Belediyesi ile bu yıl 15'incisini düzenleyecekleri festivalde, Akdeniz'in barış ve dostluk denizi olması gerektiğini bir kez daha göstereceklerini söyledi.

Kaş'ta yaşayan veya tatil yapan yerli yabancı herkesi sanatın her türlü etkinliği ile buluşturacaklarını ifade eden Gültekin, turizmin yalnız kum, güneş ve deniz olmadığını, sanatla iç içe olması gerektiğini festivalde bir kez daha göstereceklerini söyledi.

Muhabir: Ahmet Acar

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber