Karabük ve Safranbolu, arıtılmış içme suyuna kavuştu

Karabük ve Safranbolu'nun 40 yıllık su ihtiyacını karşılayan Karasu içme suyunun sertliğini gidermek ve ağır materyallerden arındırmak için yapımına başlanan Karabük İçme Suyu Sertlik Giderme Tesisi törenle hizmete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılış töreninin ardından şebekeye arıtılmış su verildi.

Karabük ve Safranbolu'nun içme suyu şebekesine arıtılmış su verilmesi için düzenlenen törene Vali İzzettin Küçük, Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Osman Kahveci, Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Cumhur Ünal, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, DSİ 23. Kastamonu Bölge Müdürü Bayram Tiryaki, İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Hüsnü Özcan ve vatandaşlar katıldı.

Tesis hakkında teknik bilgiler veren DSİ Kastamonu Bölge Müdürü Bayram Tiryaki, tesisin yüzde 98'inin tamamlandığını ve 17 milyon TL'ye mal olan arıtma tesisinin içme suyunun tamamen sertliğini giderdiğini söyledi. Daha sonra kürsüye gelen TBMM eski Başkanı Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, ?17 milyon TL'lik bir yatırım burada gerçekleşti. Bu tesis Karabük ve Safranbolu'nun uzun yıllar su ihtiyacını giderecek bir tesis. Bizler bugün burada arıtılmış su vermek için toplandık. Bilindiği gibi 2003 yılında Karasu kaynağındaki suyu Karabük ve Safranbolu'ya getirmek için birlikte temel atmıştık. Şimdi de bu suyun sertliğini gidermek için yapılan tesisteyiz. Su olmadan medeniyet olmaz, su medeniyettir, su hayattır. Ancak bizler yıllardır su kaynaklarımızı iyi kullanamıyorduk. Bu noktada barajlar yapılıyor, yerli enerji kaynaklarımızı kullanmaya başladık. Rüzgar enerjisi kullanıyoruz. Bugün ülkemizde nükleer enerji santrali tartışılırken, birçok Avrupa ülkesi nükleer enerji kullanıyor. Biz de bunun temellerini attık. Diğer yandan, bölgemizde Aktaş Barajı'nın temeli muhtemelen 2014 yılında atılacak ve bu barajımızı hem sulama da hem de enerjide kullanacağız. Ayrıca gölet projelerimiz var. Bu noktada bakanlığımız ve müdürlüklerimiz güzel çalışıyor. Şimdi arındırılmış suyu şebekeye vereceğiz. Artık vatandaşlarımız içme suyunu bakkaldan, marketten almayacak. Çeşmesinden akan temiz suyu içecek bu bir örnek tesistir.? dedi.

Konuşmaların ardından ilk olarak Karabük'ün kullanacağı arıtılmış suyun vanası protokol üyeleri tarafından çevrilerek şebekeye su verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber