Sanal ortamda Ankara'nın tanıtımı: e- Ankara Projesi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci ,"Marka olmak bir çatıdır ve o çatı altındaki her şeyi kapsar. Marka olmak bir garanti belgesidir, marka olmak ilerlemenin, kalkınmanın kapısıdır. Daha fazla kişi başına milli gelirdir, daha fazla eğitimdir, daha fazla sağlıktır, daha fazla kültürdür" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Sanal Ortamda Ankara'nın Tanıtımı: e-Ankara Projesi Tanıtım ve Yaygınlaştırma Toplantısı' Kalkınma Bakanlığı ve Ankara Kalkınma Ajansı'nın desteği, Gazi Üniversitesi, Ankara İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Ankaralılar ve Ankara'yı Tanıtma Vakfı işbirliği, TRT ve Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki ile ATO Turizm Özel İhtisas Komisyonu tarafından Ankara'da yapıldı. Toplantıda konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, bugün Venedik, Roma gibi şehirlerin isimlerinin ülkelerin önüne geçmiş olduklarını, çünkü bu şehirlerin kalkınmış ve markalaşmış olduklarını belirterek, "Dünya bir yandan küreselleşirken, diğer yandan kentleşiyor. Bugünün dünyasında ülkeler birbirleriyle rekabeti kentler aracılığıyla yapıyor. Kentler daha yaşanılabilir, daha rekabet edilebilir, daha iyi yönetilebilir yerler olabilmek için çalışıyor. Bir kenti marka yapmanın amacı, kentteki yatırımları canlandırmak, bilim adamından sanatçısına, müzisyeninden eğitimcisine kadar kente katkı sağlayacak insanlar çekmek ve elbette kente daha fazla turist gelmesini sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Ortak amacın kentin kalkınmasını sağlamak ve o kentte yaşayan insanların refah seviyesini artırmak olduğunu ifade eden Bezci, "Gerek e-Ankara projesiyle, gerek hazırlık çalışmasında son aşamaya geldiğimiz Ankara Shopping Fest ile, gerekse bu tarz diğer çalışmalarla bunu sağlamayı düşünüyoruz. Tüm çabamız Ankara'yı bir marka kent haline getirmeyi başarmaktır. Ankara bir marka kent haline geldiğinde keçisinden kaplıcasına varana kadar aklınıza gelebilecek her şeyin de zamanla marka değeri artacaktır. Marka olmak bir çatıdır ve o çatı altındaki her şeyi kapsar. Marka olmak bir garanti belgesidir, marka olmak ilerlemenin, kalkınmanın kapısıdır. Daha fazla kişi başına milli gelirdir, daha fazla eğitimdir, daha fazla sağlıktır, daha fazla kültürdür" diye konuştu.

Ankara'nın turizmden yeteri kadar pay almadığını söyleyen Bezci, "Yılda gelen turist sayısı 500 bin civarındadır. Yani Türkiye ortalamasına baktığınız zaman yüzde 2'sini kapsar. Bu da Ankara'ya yakışmamaktadır. Tüm bu sorunların temelinde Ankara'nın sahip olduğu değer ve imkanların tanınmaması yatmaktadır. Sorun tanınmamaksa, çözüm de Ankara'yı tanıtmaktır. Bu projemizin amacı da budur" dedi.

Projeyle ilgili bilgiler veren Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muharrem Tuna ise, şunları söyledi:

"Çalışmanın temel çıkış noktası internet kullanımlarının artmasıdır. Bu durum bizi Ankara'yı internet ortamı üzerinde tanıtma isteğine itmiştir. Artık insanlar daha somut ve detaylı bilgi istiyorlar. Daha sosyal ve katılımcı olmak istiyorlar. Tüketiciler artık tüketici yorumlarına önem vermeye başladılar. Bu projede tüm Ankara'nın desteğini istiyoruz. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Çok elin çok ciddi sesi var. Tüketicilerin pasif konumdan aktif konuma geçtiği bir model oluşturmak istiyoruz."

Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı da, bu yapılacak portal içerisinde ilçelerle ilgili ayrı bir bölümün de bulunması gerektiğini belirterek, "Bu portalın cep telefonlarından ulaşılabilir bir hale getirilmesi ve ona özel bir takım uygulamaların bulunması da çok önem taşıyacaktır. Bu projenin başarıya ulaşacağına yürekten inanıyorum" dedi.

Toplantıya eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, AK Parti Ankara milletvekilleri Emrullah İşler, Cevdet Erdöl, Seyit Sertçelik, Tülay Selamoğlu Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yaman da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber