Mezuniyet kutlamaları velilerin gözetiminde yapılmalı

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Giresun Şube Başkanı Recep Yağcı, okullarda düzenlenen mezuniyet programları ve eğlencelerin okul denetiminde ve velilerin kontrolünde yapılması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yağcı, yaptığı açıklamada, 8 Haziran Cuma günü 2011-2012 eğitim-öğretim döneminin sona ereceğini hatırlattı. Bu vesileyle okulların mezuniyet adı altında programlar ve eğlence etkinlikleri düzenleme yarışına girdiğini vurgulayan Yağcı, "Düzenlenen bu etkinliklerde ilköğretim düzeyindeki öğrencilere alkol servisinin yapılması eğitim kurumlarımızdaki kokuşmuşluğun boyutunu ortaya koymakta ve halkın tepkisini çekmektedir." dedi.

Mezuniyet programlarının amacından saptırılarak balolara ve toplum ahlakına aykırı kutlamalara dönüştürüldüğünü öne süren Yağcı, "Maalesef bu programlara gençlerimiz tek başlarına katılarak, ahlak, kültür ve geleneklerimize aykırı davranışlar sergileyebilmektedir. Bu konuda başta yetkililere, öğretmen ve velilerimize büyük görevler düşmektedir. Okul idaresi ve öğretmenler bu programları ya aslına uygun, kültür ve geleneklerimize ters düşmeyecek şekilde düzenlemeli veya bu programları hiç yapmamalıdırlar." ifadesini kullandı.

Öğrenci velilerine de seslenen Yağcı, ailelere uyarılarda bulundu: "Çocuğu okula gönderip arkasından bakmamak ona yapılan bir iyilik değil aksine kötülüktür. Aileler çocuklarını tek başına bu programlara göndermemeli ve programların içeriği hakkında okul idarelerinden bilgi alıp içeriği uygun olmayan bu etkinliklere katılmamalıdırlar."

Yağcı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2058 sayılı genelgede yer alan yazıya dayandırılarak bu etkinliklerin yapıldığını, fakat etkinliklerin amacını aştığını savundu. Bakanlığın genelgesinde 'anne-babaların, öğretmenlerin, toplumun önde gelenlerinin' yıl sonu programlarına katılmasının istendiğini hatırlatan ÖĞ-DER Başkanı Recep Yağcı, bu programların denetlenmesini, gençlerin yalnız başlarına bu etkinliklere gönderilmemesini ve okul yönetimlerinin daha dikkatli davranmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber