Ağşahinci: Sokak hayvanı meselesini Türkiye'de çözmüş şehirlerden birisiyiz

Sivas Belediyesi Başıboş Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilite Merkezi Sorumlu Hekimi Veteriner Hekim Bedircan Ağşahinci, "Orta Anadolu'nun en büyük barınaklarından biriyiz ve sokak hayvanı meselesini Türkiye'de çözmüş örnek şehirlerden birisiyiz." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 19:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sokak hayvanları konusunda yürüttükleri çalışmaları anlatan Bedircan Ağşahinci, "Günümüzde modern şehirlerinin en büyük problemleri Sokak hayvanları. Özellikle sahipsiz sokak hayvanları sokaklarda başıboş bir şekilde dolaşarak hem toplumumuzu huzursuz etmekte hem de onlara bakan kimse olmadığı için sağlık sorunlarıyla boğuşup acı bir şekilde hayatlarını kaybetmekteler.

'6 SENEDE 6 BİN KÖPEK ÜREYEBİLİYOR'

Bilinen en hızlı üreyen ve şehirlerdeki en büyük sorunu teşkil eden hayvanların köpekler olduğunun altını çizen Ağşahinci, "Altı çift köpekte 6 senede üreyerek 6 bin köpek olduğu bilinmektedir. Böyle yüksek üreme gücüne sahip hayvanların sokakta yeteri kadar gıda kaynağı bulamaması sonucu doğaları gereği de sürüler halinde gezerek insanları rahatsız etmeleri, insanlar için tehlikeli hale gelmeleri söz konusudur. Geçmişte sokak köpekleri saldırısı nedeniyle can kayıpları olayları olmuştur. Bu tür olayları engellemek amacıyla günümüzde bulunan en insanı çözüm köpeklerin barınaklarda toplanması, kısırlaştırılması, tedavilerinin yapılması ve mümkünse sahiplendirilmesidir." şeklinde konuştu.

ORTADOĞUNUN EN BÜYÜK BARINAĞINDA 700 KÖPEK BARINIYOR

Belediye hayvan barınağında 700 civarında köpek bulunduğunu dile getiren Ağşahinci, "Bunlar bakıma muhtaç, hasta ya da sahiplendirilmeyi bekleyen sağlıklı hayvanlar kısırlaştırıldıktan sonra burada barındırılıyorlar. 5199 sayılı kanun gereği kısırlaştırıldıktan sonra kuduz aşıları yapılıyor. Aynı zamanda halk sağlığı açısından da kuduz gibi ya da değişik parazitel hastalıkları yaymaları açısından da aracılık ettiği için bu hayvanlarla bu aşılardan da tedavileri ve koruyucu önlemleri aşılamaları yapılarak alınıyor.

Orta Anadolu'nun en büyük barınaklarından biriyiz ve sokak hayvanı meselesini Türkiye'de çözmüş örnek şehirlerden birisiyiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber