Kahta bölgenin en modern ve en büyük otogarına kavuşuyor

Güneydoğu'nun en büyük ve en modern otogarı Adıyaman'ın Kahta ilçesinde yapılmaya başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahta Belediyesi eski şehirlerarası otobüs terminalini yıkarak yerine daha modern ve daha geniş olan bir otogar yapmak için çalışmalara başladı. Eski otogarın yıkım çalışmaları başladı.

Kahta için hayal olanı gerçekleştirdiklerini söyleyen Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, kendi dönemleri itibariyle ?yapacağım? devrinin kapandığını ve ?yapıyorum? devrinin açıldığını dile getirdi. Otogar yapılmayacak dedikodularına da aldırış etmediklerini ifade eden Başkan Turanlı, otogar yapım çalışmalarının başladığını ve dedikodulara aldırış etmeden tek amaçlarının hizmet olduğunu söyledi.

Kahta Kaymakamı Metin Esen ile birlikte yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Turanlı, Kaymakam Esen'e yeni otogar hakkında bilgi verdi.

Yapılan hizmetin çok önemli olduğunu dile getiren Kahta Kaymakamı Metin Esen yaptığı konuşmada, ? Kahta Belediyemizin ihalesini yapmış olduğu ve şartnamesinde yapım süresinin bu yıl içinde tamamlanmasının düşünüldüğü otogar inşaat alanını belediye başkanımızla birlikte geziyoruz. Güzel ve modern bir otogar inşaatı başlıyor. Tamamlandığında inşallah Kahta'mıza kazandırılmış olunacak. Tabi sağlıksız ve günün ihtiyaçlarına göre yapılmış olan otogardan bu gün yapılacak olan modern otogarın Kahta'mızın gelişen güzelleşen, alt yapısıyla, üst yapısıyla, sosyal hayata uygun bir otogarı Kahta'ya kazandırdığı için belediye başkanımızı kutluyorum ve bu çalışmanın devam etmesini diliyorum? dedi.

Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı ise yaptığı konuşmada, ?Gelişen ilçemizde, büyüyen ilçemizde turizm olarak olanakları bulunan, nüfus olarak çoğu ilçeden büyük olduğu halde geçmiş dönemlerde yapılmış olan otogar şu anda talebe cevap veremediği için bir proje başlattık. Bu projemiz de netleşti. Yaklaşık maliyeti 9 milyon TL olan ve ihalesi de 5 milyon 571 bin TL'ye İller Bankası tarafından yapılan ihalenin netleşmiş olması ve protokolün imzalanmış olması sonucu eski otogar binamızın yıkım işlemine başladık. On bir ay yani 330 gün bitim süresi var ama yüklenici firma en kısa sürede bitireceğini taahhüt etti? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber