Bayraktar: Bu halimizle bile çevre konusunda Avrupa'dan ilerideyiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin çevre konusunda Avrupa ülkelerinden daha ileride olduğu söyledi.

Fatih Belediyesi tarafından Fındıkzade semtinde 24 bin metrekare alan üzerine kurulan Çukurbostan Parkı, düzenlenen törenle açıldı. Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Fatih Kaymakamı Hakan Karakaş ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile vatandaşlar katıldı.

Bakan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, Fatih'in güzel bir parka kavuştuğunu dile getirerek, ilçenin konum olarak dünyanın en önemli merkezlerinden birisi olduğunu ifade etti.

Fatih'in, dünyaya yön veren, dünyaya şekil veren kararların alındığı bir merkez olduğunu belirten Bayraktar, 1972 yılında İsveç'in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda alınan bir kararla 5 Haziran'ın Dünya Çevre Günü olarak kabul edildiğini hatırlattı.

Bayraktar, şunları kaydetti:

''Dünya, kirletilmemesi gereken ve hemen kirlenebilecek küçük bir gezegen. Ancak kirletildiğinde temizlemesi çok zor ve büyük bir gezegen. Avrupa, sanayileşmeyle birlikte dünyayı, Avrupa'yı kirletti. 1972 yılında Stockholm'de toplandılar, dediler ki, 'Dünya kirleniyor, havalar ısınıyor, atmosferde sera etkisi oluşuyor. Ne olacak bu işin sonu? Fosil yakıtlar, petrol, kömür kullanıyoruz ve bunlar karbondioksiti havaya zerk ediyor. İnsanların, canlıların, bitkilerin hayatı tehlikeye giriyor. Bunun için Dünya Çevre Günü, temiz bir dünya için ilan edildi. Temiz dereler, temiz toprak, temiz hava...Dünya büyük gayret içinde ve bu konuda büyük paralar harcanıyor ama biz yine bu halimizle bile çevre konusunda Avrupa'dan ilerideyiz. Bunu böyle bilin.''

İstanbul'un sanayileşmeyle 1950'den sonra yoğun göç aldığını, 13-14 milyon nüfusla SOS verdiğini, bu nedenle ulaşımda zorlukların yaşandığını dile getiren Bayraktar, bu konuda da yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Yarın Üsküdar-Çekmeköy-Ümraniye metro hattının temel atma töreninin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirileceğini ifade eden Bayraktar, ''Biz eğer İstanbul'da ulaşımı yer altına alırsak, İstanbul rahatlayacak. Oksijen bakımından, temiz hava bakımından rahatlayacak. İnsanlarımız, ikamet-iş, ikamet-eğlence, ikamet-eğitim, ikamet-sağlık dengesini çok daha iyi yaşayacak. İstanbul'da yollarda zaman kaybını önlemek için yoğun bir gayret içindeyiz. Kafamızı müthiş yoruyoruz, Hükümet olarak, Ulaştırma Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi olarak. Ancak şunu bilin ki bugün Paris'in nüfusu yaklaşık 3,5-4 milyon. Orada da trafik sıkıntısı var. New York'ta da, Londra'da da, dünyanın bütün megapollerinde ulaşım sıkıntısı var'' diye konuştu.

Tarihi yarımadanın tek bir ilçe olarak birleşmesi kararının çok doğru olduğunu ifade eden Bayraktar, yarımadada Fatih Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları takdirle izlediklerini dile getirdi. Bayraktar, parkın Fatih'e hayırlı olmasını temenni etti.

-AK Parti Grup Başkanvekili Bahçekapılı-

AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı da geçmişte parkların, ''2 bank bir çiçekten'' ibaret olduğunun zannedildiğini dile getirerek, şunları söyledi:

''Ben bu sabah buraya gelirken bir tablo gördüğümü zannettim. Bir masal kentine geldiğimi zannettim. Bunu gerçekleştiren belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. AK Partili belediye başkanlarımız parkların yaşam alanı olduğunu, insanların ihtiyaçlarını giderebildiği yerler olduğunu gösterdiler. Parklar, bir şeyler öğrettiğimiz, öğrendiğimiz, sosyalleştiğimiz alanlar. Başkalarına dokunabildiğimiz alanlar. Bu alanlar elbette ki bize emanet. Buralara yaşam alanı diyorsak burayı temiz tutmak için elimizden geleni yapmalıyız.''

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de göreve geldiklerinde Fatih'te 74 bin metrekare yeşil alan olduğunu, bugün bu rakamın 364 bin 488 metrekareye ulaştığını söyledi.

Daha sonra parkın açılışı gerçekleştirildi. Parkta yeşil alanların yanı sıra futbol, voleybol, basketbol ile çeşitli aktivite alanları yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber