Yetki Belgesi olmayan Sivas Köftesi satamayacak

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından Sivas köftesi satış yetki belgesi almayan firmaların denetleneceği, Satış Yetki Belgesi bulunmayan işletmelerin Sivas köftesi satamayacağı bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

STSO tarafından tescillenen Sivas köftesini satan işletmelere yönelik denetimlerin yapılacağı ve Satış Yetki Belgesi bulunmayan ve kriterlere uymayan firmaların uyarılmasının ardından 15 gün içerisinde belge almayan işletmelerin Sivas köftesi satamayacağı belirtildi. Sivas kültürünün parçası olan Sivas köftesini korumak ve gelecek kuşaklara, esas yapısını bozmadan ulaştırmak amacıyla STSO tarafından Türk Patent Enstitüsü'ne yapılan başvuru sonucu tescil edilerek, Coğrafi İşaret kapsamına alındı. Tescil belgesi kapsamında kentten ve kent dışından STSO'ya yapılan başvurularda, 19 firmalardan alınan numuneler, yapılan inceleme ve tahliller sonucu Sivas Köftesi Kriterlerine ve Gıda Kodeksine uygun olduğu için Satış Yetki Belgesi verildiği kaydedildi. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan açıklamada, Sivas Köftesi'ni üreten ve satan işletmelerin tescilde belirtilen şart ve vasıflara uygunluğu oda koordinatörlüğünde, Sivas Valiliği, Sivas Belediye Başkanlığı, Sivas Esnaf Odaları Birliği ve Sivas Lokantacılar Odası temsilcilerinden oluşturulmuş olan komisyon tarafından denetleneceği kaydedildi. İşletmelerine ait tabela, afiş, broşür, menü listesi gibi materyallerde Sivas Köftesi ibaresi kullanan işyerlerinin 15 gün içerisinde STSO'ya başvuruda bulunarak, Kullanım Sözleşmesi ve Uygulama Yönergesi imzalamak suretiyle Satış Yetki Belgesi almaları gerektiği belirtildi.

Açıklamada, Satış Yetki Belgesi almadan Sivas köftesi unvanı kullanmaya devam eden işletmelere yasal işlem uygulanacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber