AÜ, Manavgat'a turizm fakültesi açılması için MATSO ile protokol imzaladı

Akdeniz Üniversitesi (AÜ), Antalya'nın Manavgat ilçesine turizm fakültesi yapılması için Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile ön protokol imzaladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MATSO toplantı salonunda yapılan sözleşmeye, AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ile MATSO Başkanı Dr. Şükrü Vural imza attı. Manavgat'a turizm fakültesi açılması için sözleşmenin ardından, MATSO'nun, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Rektör Kurtcephe'nin ise Akdeniz Üniversitesi Senatosu'na iletmesi ile birlikte harekete geçileceği belirtildi.

Rektör Kurtcephe, yaptığı başarılı organ nakli ameliyatları ile AÜ'nün bir dünya markası olduğunu söyledi. Geçtiğimiz günlerde AÜ'ye Almanya'nın bir üniversitesinden gelen öğretim üyelerinin hayran kaldığını belirten Kurtcephe, Manavgat'a bir üniversite kurulması için 300 dönüm yer ayrılması gerektiğini kaydetti.

Manavgat'ta açılacak olan turizm fakültesinin başka fakültelerin açılmasına öncülük edeceğini belirten Kurtcephe, turizm fakültesi için ayrılan 60 dönümlük alanın büyütülmesi gerektiğini söyledi. AÜ Manavgat Meslek Yüksekokulu (MYO)'nun ilçede ilk eğitimine 63 öğrenciyle başladığını hatırlatan Kurtcehpe, bugün Manavgat MYO'da 2 bin öğrencinin öğretim gördüğünü kaydetti. Kurtcehpe, "Manavgat, her yönüyle gelişmeye açık ve turizm potansiyeli çok yüksek bir kent. Açacağımız turizm fakültesi, Manavgat'ta başka fakültelerin de açılmasına öncülük ederek ileride kendi üniversitesini kurmasını sağlayacaktır. Manavgat'ın kısa sürede turizm fakültesine kavuşacağına inanıyoruz." dedi.

MATSO Başkanı Dr. Şükrü Vural da Manavgat'ın gelirinin yüzde 98'inin turizme bağlı olduğunu söyledi. Turizm fakültesinin açılması ile birlikte turizm potansiyeli yüksek Manavgat'ta sektörün ara eleman açığının kapatılacağını anlatan Vural, bunun aynı zamanda bölgede turizmi markalaştıracağını kaydetti. Vural, şöyle dedi:

"Manavgat'ta yıllardır turizmi 12 aya çıkarmak için uğraş veriyoruz. Bölgemizde kışın turizm hareketliliğinin oluşmasını istiyoruz. 63 öğrenci ile öğretime başlayan Manavgat MYO'da bugün 2 bin öğrenci öğretim görüyor. Fakülte kurulunca bu sayı daha fazla artacak. Böylece, öğrenci hareketliliği Manavgat'ı çok canlı bir şehir haline getirecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber