Sanayi atıklarına çevreci çözümler

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar Dünya Çevre Haftası kapsamında 11.Çevre Ödülleri Yarışması düzenledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar Dünya Çevre Haftası kapsamında 11. Çevre Ödülleri Yarışması düzenledi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak sanayi yoluyla kalkınma hedefine yürürken çevreyi korumanın çok önemli olduğunu her fırsatta dile getirdiklerini ifade eden Yorgancılar, "Odamız bölgede sanayi atıklarının azaltımına yönelik olarak atıkların bertarafı, geri dönüşümü, geri kazanımı gibi alanlarda eksiklerini, sorunlarını ve ihtiyacını belirleyerek gerekli yöntemlerin ve yatırımların geliştirilmesini sağlamak amacıyla projeler yazmakta, yürütmekte ve ortak olmaktadır. Bu projelere örnek olarak son yapılan İZKA, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı'nın yürütücülüğünde ve Odamız ortaklarında başlatılan 'İzmir Bölgesi Eko-verimlilik Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi' verilebilir" diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Türkiye çapında bu yıl 15'ncisini düzenlediği yarışmada EBSO'nun Türkiye kategorisinde Çevre Hizmet Ödülü almasının da gurur verici olduğunu kaydetti.AB uyum sürecinde sürekli olarak yenilenen Çevre Mevzuatı kapsamında sanayicilere önemli yükümlülükler düştüğünü hatırlatan Yorgancılar, EBSO bünyesinde sanayiciyi bu yükümlülükleri konusunda bilgilendirme toplantıları düzenlendiğini kaydetti.

İzmirli sanayicilerin AB'ne uyum sürecinde mevzuat değişikliklerini dikkatle ve önemle takip ettiğini ve gerekli çalışmaları yapmaya özen gösterdiğini belirten Yorgancılar, "Üyelerimiz yasal zorunluluklar dışında 'üretim' e kaynak oluşturan ve doğadan karşılanan hammaddenin sınırlı olduğu bilinci ile üretim yapmakta ve çevrenin ve kaynakların korunması, çevre kirliliğinin kaynağında önlenmesine özen göstermektedir. Bu amaçla ilimizde Türkiye'deki birçok tesisi ve OSB'de bulunmayan sistemler uygulanmakta, atıkların geri dönüşümü sağlanmakta ve ciddi yatırımlar sonucunda atık suların arıtılmasıyla alıcı ortamların kirliliğinin önlenmesi sağlanmaktadır" dedi.

Yorgancılar "Tüm bu çalışmalar sonucunda EBSO'nun bu yıl Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından 15.si düzenlenen Çevre Hizmet Ödülleri'nde çevre bilincinin yayılması ve çevrenin korunmasına yönelik örnek çalışmalarla Türkiye kategorisinde ödüle layık görülmüştür" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber