BEÜ'de Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Yüksekokulu açılıyor

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ)'ne bağlı Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Yüksekokulu bu yıl açılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, açılan her yeni bölümle birlikte Bitlis'in kültür mozayiğinin de değişeceğini söyledi. Doğru, birçok bölümün altyapısının hazır olduğunu, bu yıl öğrenci alacaklarını belirtti.

BEÜ bünyesinde 2 yıllık yüksekokul olarak bu yıl öğrenci alacak olan Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü, Türkiye'de bir ilk olacak. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, uzun zamandan beri konuyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Son yıllarda ihtiyaç haline gelen bu bölümün çalışmalarının tamamlandığını, bu yıl 30 öğrenci alarak programın açılışını yapacaklarını anlatan Prof. Doğru, Bitlis Eren Üniversitesi'nin, kurulduğu günden beri birçok ilke imza attıklarını belirtti.

"İŞ GARANTİLİ BÖLÜM"

Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru, bir taraftan kampüs binalarının inşaatları devam ederken, diğer taraftan akademik bölümleri de tek tek hayata geçirdiklerini ifade etti. Rektör Doğru, şöyle dedi:

"Uzun süreden beridir altyapı çalışmalarını sürdürdüğümüz ve Türkiye'de bir ilke imza atacağımız Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Yüksek Okulumuzu bu yıl Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde açıyoruz. Bu yıl 30 öğrenci ile başlayacağımız bölümlerden mezun olan öğrencilerimizin iş garantisi de olacak. Bu bölümde öğrenci mezun eden okul bulunmadığı için buradan mezun olanlar, kurumlar tarafından tercih edilecekler. İş garantisi olan bu bölüme talebin yoğun olmasını bekliyoruz. Bu yüksek okulumuzda ayrıca, Yaşlı Bakımı Bölümü de öğrenci alacak. Buraya da 30 öğrenci kontenjanımız var."

"YENİ BÖLÜMLER BİTLİS'İN KÜLTÜR MOZAYİĞİNİ DEĞİŞTİRECEK"

Rektör Prof. Doğru, her yıl yeni bölümler açtıklarını, bu nedenle de öğrenci sayısında artış olduğunu belirterek, hedefledikleri gibi 15 bin öğrenciye ulaşacaklarını söyledi. Açılan yeni bölümlerin Bitlis'in kültür mozayiğini de değiştireceğini belirten Prof. Doğru, birçok bölümün altyapısının hazır olduğunu, hazır olan bölümlere bu yıl öğrenci alacaklarını söyledi.

Bu yıl yeni açılacak bölümler arasında Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu'nun bulunduğunu belirten Prof. Dr. Mahmut Doğru, bu programların bazılarına bu yıl, bazılarına ise önümüzdeki yıl öğrenci alacaklarını anlattı. Prof. Doğru, "Ayrıca İslami İlimler Fakültesi kararımız da çıktı. Bu programa da yine önümüzdeki yıl öğrenci almaya başlayacağız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber