Tarım ve hizmet sektörleri UMEM Beceri'10 projesi kapsamına alındı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliği ile başlatılan UMEM Beceri'10 projesinin 81 ildeki uygulamaları sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa ayağı BTSO tarafından yürütülen proje kapsamında işgücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik 2 bin 500'e yakın kurs açıldı. Kurslardan başarıyla mezun olan kursiyerler, projeye katılan firmalar tarafından istihdam edilerek iş hayatına kazandırıldı.

Sanayi alanında başarıyla uygulanan projenin, imzalanan protokolle tarım ve hizmet sektörlerini de içine alacak şekilde genişletilmesine karar verildi. Bu doğrultuda, sanayi sektöründe olduğu gibi tarım ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların da işgücü ihtiyaçlarına yönelik kurslar açılacak, bu kurslarda yetişen ve sertifika sahibi olmaya hak kazanan kursiyerler de tarım ve hizmet sektörlerinde istihdam edilecek.

UMEM Beceri'10 projesi kurslarına katılan kursiyerler teorik ve işbaşı eğitimi süresince günlük 20 TL alacak. Ayrıca, kursiyerlere kurs süresince 'İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası' ve 'Genel Sağlık Sigortası' yaptırılacak.

Kurslarda başarılı olan kursiyerlerden, 18-29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmaların 42 ay süreyle, 30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmaların ise 30 ay süreyle 'Sigorta Primi İşveren Payı' ödemeleri İŞKUR tarafından karşılanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber