Sakarya'daki cinsel istismar soruşturmasında ikinci dalga

Sakarya'da lise öğrencisine cinsel istismarda bulunulduğu iddiasıyla başlatılan soruşturmanın ikinci dalgasında 10 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Soruşturmanın ilk dalgasında ikisi emniyet şube müdürü 14 şüpheliyi serbest bırakan nöbetçi mahkeme, savcının itiraz talebini reddetti. Savcının itirazıyla ilgili kararı bir üst mahkeme verecek.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 14 yaşındaki lise öğrencisine cinsel istismarda bulunulduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma büyüyor. Soruşturmanın ilk dalgasında Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nde şube müdürü olan iki kişinin de aralarında bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alınmıştı. Cumhuriyet savcısının tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk ettiği şüphelilerden yaşları 18 yaşından küçük 3 kişi tutuklanmış, iki kamu görevlisinin de aralarında bulunduğu 14 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Cumhuriyet savcısı, serbest bırakılan şüphelilerin tutuklanması için kararı veren mahkemeye itirazda bulunmuştu.

Soruşturmanın ikinci dalgasında 10 şüpheli daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin yaşlarının 18'in altında olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin savcılık sorguları halen devam ediyor.

Öte yandan sulh ceza mahkemesi savcının tutuklama ile ilgili yaptığı itirazı bugün reddetti. Mahkemenin kararı bir üst mahkeme olan asliye ceza mahkemesine gitti. İtirazla ilgili son kararı verecek olan asliye ceza mahkemesinin 3 günlük süresi bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber