Çağlayan: Türkiye'yi eksen kaymasıyla suçlayanlar sokağa çıkamıyorlar

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'yi eksen kaymasıyla suçlayanların bugün sokağa çıkamadıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 22:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)'un Türkiye ? Dünya Ticaret Köprüsü 2012 programında konuşan Çağlayan, Türkiye'nin, 2008'de başlayan krizden IMF desteğine ve bankalara müdahale etmeye gerek kalmadan çıktığına işaret etti. Türkiye'nin yıllık ihracat hedefinin 150 milyar dolara yaklaştığının müjdesini veren Ekonomi Bakanı, 1500'e yakın yerli iş adamının katıldığı TUSKON'un programının, bu hedefi gerçekleştirmek açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.

Bernard Shaw'un, ?İki kişi birbirlerine bir elma verse her ikisinin de bir elması olur; ama birbirleri ile fikirlerini paylaşırlarsa her ikisinin de iki fikri olur? sözünü örnek gösteren Çağlayan, iş insanlarına mal satmakla kalmayıp küresel bir krizden geçerken ortak bir akıl geliştirmeleri ve bilgi birikimlerini paylaşmaları tavsiyesinde bulundu. Bakan, TUSKON'un programının bunun için iyi bir fırsat olduğunun altını çizdi. TUSKON'un sürdüregeldiği programların sadece ekonomi ve ticaret köprüsü olmadığına işaret eden Çağlayan, bu programların aynı zamanda bir sevgi ve barış köprüsü de olduğuna dikkat çekti. Çağlayan, devletin her zaman Türk iş adamlarının yanında olmaya devam edeceğini ve önlerindeki engelleri temizleyen bir anlayışla çalışacağı sözünü verdi.

TUSKON, Türkiye ? Dünya Ticaret Köprüsü 2012 programını, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İhracatçı Birliklerinin desteğiyle düzenliyor. Toplam 130 ülkeden 1470 iş adamının katılımının beklendiği bu yılki programda ağırlıklı olarak inşaat malzemeleri, mobilya ve ev tekstili sektörleri yer alıyor. Açılışını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yaptığı programa Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ile ihracatçı birliklerinin başkanları katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber