Ankara'da 12 yıllık zorunlu eğitim hazırlıkları sürüyor

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 6287 Sayılı Kanun ile (4+4+4) 12 yıllık zorunlu eğitime geçilmesi uygulamalarını değerlendirmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğünde geniş katılımlı bir toplantı düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Müdür Yardımcıları ile Şube Müdürleri yanında, İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, İl Sağlık Müdürü Dr. Seracettin Çom, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Doğan Akdoğan, İl Nüfus İşleri ve Vatandaşlık Müdürü Fehmi Tercan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kasım Kayıhan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vekili Muhsin Temel katıldı.

Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan tarafından verilen bilgide 12 yıllık zorunlu eğitime geçiş süreci nedeniyle okulların niteliklerine göre belirlenip tasnif edilmeleri, e-Kayıt Sistemi, kayıtlarda velilerden herhangi bir suretle bağış gibi adlar altında para alınmayacağı, öğrencilerin okul kıyafeti alımlarında yönlendirme yapılmayacağı, Milli Eğitim Bakanlığınca dağıtılan kitaplar dışında yardımcı kitaplar alımı konusunda zorlanmayacağı, okullarda güvenlik, çocukların zararlı alışkanlıklardan korunması, kantin ve gıda güvenliği, servis araçlarının denetlenmesi konuları görüşüldü.

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, toplantıda yaptığı konuşmada her çağdaş ülkenin yönetim teorilerini zaman esasları içerisinde gözden geçirdiğini ve Türkiye'nin de eğitim ve öğretim uygulamalarını yeniden gözden geçirerek yeni bir sisteme geçtiğini vurguladı. Vali Yüksel ?6287 Sayılı Kanun uygulamaları Ankara'da ivedilikle yerine getirilmeli ve tüm illere de örnek olmalıdır. Bu yeni sistemin tatbikatında her kademedeki sorumlu ve görevli arkadaşlarımız hizmetlerini üstün bir sorumluluk anlayışı içerisinde yerine getirmelidir. Planlamada, uygulamada ve sonuçları değerlendirmede tüm kurumlar ile işbirliği sağlanmalı ve mutlaka başarılmalıdır.? dedi. Toplantının sonunda uygulamaların takibi ile değerlendirmelerinin yapılması için en kısa sürede tekrar toplanılması kararı alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber