Bombanın sevk sırasında elinde patladığı ortaya çıktı

Esenyurt'ta bir kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Söz konusu bombanın şüpheli O.K.'nın elindeyken sevk sırasında patladığını belirten yetkililer, olayın teyit bekleyen bilgiler dahilinde terör örgütü PKK'yı işaret ettiğine dikkat çektiler.

Esenyurt'ta ağaçlık bir alanda meydana gelen patlamanın ardından olay yerine giderek inceleme başlatan terör ve olay yeri inceleme ekipleri, bir kişinin cesedi ile karşılaşmıştı. Hayatını kaybeden kişinin kimlik bilgilerini araştıran ekipler, kısa sürede şüphelinin O.K. olduğunu tespit etti. İlk tespitlerde göre canlı bomba olduğu sanılan şüphelinin elindeki bombayı başka bir yere sevk etmek isterken bombanın yanlışlıkla elinde patladığı tahmin ediliyor. Patlamanın etkisiyle paramparça olan cesedi çevreye savrulan O.K.'nın hangi örgüte üye olup olmadığı ve bombanın türü ile eylemin hedefinin belirlenmesi için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Emniyet yetkilileri olayın tüm boyutuyla mercek altına alındığını ve şüphelinin terör örgütü PKK üyesi olma ihtimali üzerinde durduklarını ifade ettiler. Örgüt motifi ile ilgili tespit çalışmalarının sürdüğünü belirten yetkililer, resmi bir açıklama için henüz erken olduğunu, ancak genel kanının örgüt hakkında ipucu verdiğine dikkat çektiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber