Türkçenin çocukları, İskenderun'da yüzlerce araçlık konvoyla karşılandı

Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder)'nin organizasyonu ile 10. Türkçe Olimpiyatları İskenderun etkinliğine katılacak öğrenciler, şehrin girişinde yüzlerce araç konvoyu ile karşılandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurt dışındaki okullarda okuyan öğrencileri taşıyan iki otobüs, Denizciler otoban turnikelerinde davul zurna ile karşılandı. Yüzlerce araç konvoyu ile İskenderun'a giriş yapan öğrencilere, yol kenarlarındaki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Akşam saatlerinde Atatürk Anıtı önünde konser verecek öğrenciler, kendilerine gösterilen sevgi seli karşısında şaşkınlık yaşadı.

Emin ve Sun otellerde dinlenmeye çekilen öğrencilerden Iraklı Ayar Muhammed Salih, ?Süleymaniye'deki Türk lisesinde okuyorum. Burada çok sıcak karşılandık. Şehre araç konvoyu eşliğinde girdik, bu inanılmazdı. İskenderun çok güzel, bu organizasyonu düzenleyenlere ve bizlere bu imkanı sağlayanlara teşekkür ediyorum.? dedi.

Romanya'nın Bükreş şehrinden gelen Radu Tirca ise, Türkiye'de unutulmaz anlar yaşadıklarını söyledi.

Körfez İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (KİSİAD) Başkanı Tamer Eker ve yönetim kurulu üyeleri de karşılama töreninde hazır bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber