Anne ve babasından aldığı böbrekler iflas etti, yardım bekliyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan 38 yaşındaki böbrek hastası Mehmet Filiz, raporlarına rağmen malülen emekli olamıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan 38 yaşındaki böbrek hastası Mehmet Filiz, raporlarına rağmen malülen emekli olamıyor. Anne ve babasından aldığı böbreklerin iflas etmesiyle zor günler yaşayan Filiz, tek isteğinin emekli olarak çocuklarının geleceğini güvence altına almak olduğunu söylüyor.

Ereğli Sarıkorkmaz Mahallesi'nde oturan Mehmet Filiz (38), 1990 yılında aniden rahatsızlanması üzerine Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tedavisinde teşhis konulamayınca Ankara'da bir hastaneye sevk edilen Mehmet Filiz'in böbrek hastası olduğu belirlendi. 3,5 ay hastanede yatan Filiz 5 sene boyunca diyalize bağlı olarak yaşadı. Doktorların 'böbrek nakli' gerektiğini belirtmeleri üzerine anne ve babasından oğullarına böbrek vermesini istediler. İlk olarak anne Gülizar Filiz (57) 1994 yılında böbreğini verdi. 2009 yılında böbreğinin iflas etmesi ile bu kez oğluna baba Eşref Filiz (65) böbreğini vererek yaşama tutunmasını sağladı. Ancak böbrek enfeksiyon kaptı. Tedavi için doktora giden Filiz, böbreğin en fazla 2-3 ay dayanabileceği haberi ile bir kez daha yıkıldı.

İLK BÖBREĞİ ANNE HAZAL FİLİZ VERDİ

Oğlunun durumuna üzülen anne Hazal Filiz, oğlunun 14 sene kendinden alınan böbrekle hayata tutunduğunu söyledi. Anne Hazal Filiz, ?Oğlum 1990 yılında hastalandı. Devlet Hastanesi'ne götürdük. Teşhis koyamadılar Ankara'ya sevk ettiler. Ankara'da böbrek hastası olduğu belirlenince 3,5 ay hastanede tedavi gördü, ancak böbreği iflas etti. 'Böbrek vermek zorundasınız' dediler. Veya kadavra listesi yazdırın denildi. Benim ve babasının tahlil sonuçlarında böbreklerimizi verebileceğimiz ortaya çıktı. Ben kocama ?Sen versen ne bana ne eve bakabilirsin ne de çocuklara bakabilirsin. Ben versem hem bize hem eve bakarsın' dedim. Tahlillerde böbreğimi verebileceğim ortaya çıktı. Oğluma 4.5 sene sonra böbreğimi verdim. 15 sene benim böbreğim ile yaşadı. Her 2-3 ayda bir Ankara'ya gidiyordu. Vücudu benim böbreğimi attı. Ardından 1.5 sene diyalize girdi. Ondan sonra babası ?Ben vereyim' dedi. Şimdi ise vücudu babasından aldığı böbreği de atmak üzere. Benim ve oğlumun tek isteği emekli olması. Hastaneye kontrole bile gidemiyoruz. Maddi durumumuz yok. İki çocuğu var. En azından emekli olursa onların geleceğini güvence altına almış olacağız? dedi.

22 YILDIR NE ÇEKTİĞİMİ BİR BEN BİR DE AİLEM BİLİR

Hastalandığı 1990 yılından bu yana yakalandığı rahatsızlıktan dolayı zor günler geçirdiğini anlatan Mehmet Filiz, çocukları İrem Hazal (13) ve Mehmet Arda'nın (5) geleceğini güvence altına almak olduğunu söyledi. Bu güne kadar ödediği sigorta primleri ile malülen emekli olarak en azından çocuklarının bundan sonra iyi bir gelecek yaşamalarını isteyen Filiz, ?Ortaokulda iken son sınıftaydım. Bir gün kâbus yaşadım. Devlet hastanesine gittim. Teşhis koyamadılar. 1990 Yılı hayatımın bittiği yıldı. 22 yıldır neler çektiğimi bir Allah bir de doktorlarım biliyor. Diyaliz olaylarını kimse bilemez, acıları kimse bilemez. Enfeksiyondan dolayı kaynaklanan bacak ağrılarımdan dolayı hayat çekilmez oldu. Annemden aldığım böbreğimi vücudum 14 sene sonra attı. Babamdan aldığım böbrek de gitmek üzere. Kirada oturuyorum. Emekli olmak istedim. 3 bin gün sigortam var. Kaç defa müracaat ettim. 3 bin 600 gün istiyorlar. Babamın aldığı 850 liralık emekli maaşı var. Bana bakıyor. sigortamı ödemeye çalışıyor. Tek istediğim çocuklarımın okuyabilmesi, refah içerisinde yaşayabilmesi. Kızım okuyor. Oğlum da bu sene okula başlayacak. Onu nasıl okutacağımı düşünüyorum. Devletten tek isteğim beni emekli etsinler. Senenin 6 ayını hastanede geçiriyorum. Bana bu konuda yardım edilmesini bekliyorum.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber