Engelliler için kaldırımlara kılavuz yol döşeniyor

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve Yardımcısı Tevfik Bozkurt, Belediye Caddesi'nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 21:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Başer, burada yaptığı açıklamada, engeli vatandaşları kaldırımlarda yönlendirmek için böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi. Başer, "Hükümetimiz de önümüzdeki günlerde engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak bir yasa çıkarmayı planlıyor. Biz de belediye olarak yasa yürürlüğe girmeden engelli vatandaşlar için Yozgat'ta bir takım çalışmaları başlattık." dedi.

Yozgat'ta engelli vatandaşların sayısının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu kaydeden Başer, "Bugün burada hem görme engellilerimiz için hem de diğer engelli vatandaşlarımız için kaldırımlarımızı ve yollarımızı uygun hale getiriyoruz. Şehrimize yakışır şekilde göreme engeli vatandaşlarımızın hiç kimsenin yardıma ihtiyacı duymadan sadece kendi bastonuyla ayakaltından hissedilebilen kılavuz yol izleri sayesinde rahatça yön bularak gezebilecek. Engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması gerekir. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber