1 Temmuz'a kadar üç kanun yasalaşacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2005 20:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, asker ile hükümet arasında Milli Güvenlik Siyaset Belgesi konusunda görüş ayrılığı olduğu yönündeki haberlere açıklık getirerek, "Bu belge MGK Toplantısı'nda görüşülmedi ki görüş ayrılığı olsun" dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Şahin, YÖK Genel Kurulu'nda anlaşma sağlanamayan 'katsayı düzenlemesi' konusunun toplantıda ele alınmadığını açıkladı. Şahin, gündemde katsayı düzenlemesinin olmadığını, daha sonra Bakanlar Kurulu gündeminde konunun görüşülebileceğini kaydetti.

Şahin, gazetecilerin sorusu üzerine hükümetle Türk Silahlı Kuvvetleri arasında Milli Güvenlik Siyaset Belgesi konusunda görüş ayrılığı olduğu yönündeki iddialara cevap verdi. Bu konuda Milli Güvenlik Kurulu'nun yazılı açıklama yaptığını, açıklamada belgenin bir sonraki toplantıda görüşüleceğinin belirtildiğine atıfta bulunan Şahin, "Belgeyle ilgili olarak bir görüşme yapılmadı ki görüş ayrılığı olsun? Görüş ayrılığı var mı yok mu görüşüldükten sonra ortaya çıkabilecek bir durum. Ancak MGK toplantısında bu konu görüşülmedi" cevabını verdi.

Bir gazetecinin '1 Temmuz'a kadar IMF'nin istediği Bankalar Yasası ile Sosyal Güvenlik Reformu Meclis'ten geçecek mi?' yönündeki sorusu üzerine Şahin, 2 yasanın yanı sıra Belediyeler Yasası'nın da 1 Temmuz'a kadar yasalaşacağını vurguladı. Şahin, 3 yasa tasarısıyla birlikte birkaç maddelik bazı yasa tasarılarının da Genel Kurul'dan geçirileceğini bildirdi.

Akaryakıta yapılan zamların kurul gündemine gelmediğini belirten Şahin, Başbakan Erdoğan'ın daha önceki Bakanlar Kurulu toplantısında bu konunun değerlendirileceğini açıkladığını söyledi. Şahin, İran'daki seçim sonuçlarını da değerlendirerek, seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Sezer ve Başbakan Erdoğan'ın, yeni Cumhurbaşkanı'na bir kutlama mesajı gönderdiğini söyledi. Şahin, "Tamamen İran'ın iç işidir. İran'a ve İran halkına hayırlı olmasını diliyorum. Her komşumuzla olduğu gibi İran'la da ilişkilerimizi karşılıklı çıkar çerçevesinde geliştirmek istiyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber