Üniversite öğrencilerine terör örgütü üyeliğinden 8 yıl hapis

İstanbul'da, terör örgütü üyesi olmak ve propagandasını yapmaktan yargılanan iki üniversite öğrencisine toplam 8 yıl 5 ay 20'şer gün hapis cezası verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanıklar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Roman Buluşması'nda da pankart açarak eylem yapmıştı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Berna Yılmaz, Ferhat Tüzer ile Utku Aykar katılmadı. Sanıkların beraatini isteyen Avukat Taylan Tanay, ?Bu yargılamanın başından itibaren adil yargılama hakkı ihlal edildi. Mütalaasında bu çocuklara ?beraat verilsin' diyen savcı, kısa süre sonra kararname ile kendini Büyükçekmece'de buldu. Özel yetkileri de alındı.? iddiasında bulundu.

Avukatların son savunmalarının ardından mahkeme duruşmaya ara verdi. Aranın ardından mahkeme hükmü açıkladı. Sanıklar Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz'a terör örgütü üyesi olmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası veren mahkeme, iki sanığı örgüt propagandası yapmak suçundan da 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Sanıklar toplamda 8 yıl 5 ay 20 gün hapis cezası aldı.

Örgüt üyesi olmak suçundan beraatine karar verilen diğer sanık Utku Aykar ise örgüt propagandası yapmak suçundan 2 yıl 2 ay 20 gün hapisle cezalandırıldı.

Roman Buluşması'ndaki eylemleri nedeniyle gözaltına alınan sanıklar tutuklanmış ve 19 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber