Denizi olmayan Gaziantep'te su sporları yarışı yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce "denizi olmayan şehir" Gaziantep'te bu yıl ikincisi düzenlenen "Su Sporları Festivali"nde, Oğuzeli Belediyesi geleneği bozmayarak 21 takımı geride bırakarak şampiyonluğunu bir kez daha ilan etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce "denizi olmayan şehir" Gaziantep'te bu yıl ikincisi düzenlenen "Su Sporları Festivali"nde, Oğuzeli Belediyesi şampiyon oldu. Alleben Göleti'nde düzenlenen festival, çekişmeli kano yarışlarına sahne oldu. Jet ski sporcularından Ali Komşusu da yarış aralarında gösteri yaptı.

KUPAYI BAŞKAN GÜZELBEY VERDİ

Festivalde 21 takım yarıştı. 4'er takım halinde yapılan yarışmalar sonucunda finale Oğuzeli Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Gaziantep Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) takımları kaldı.

Finaller sonunda ise geçen yılın şampiyonu olan Oğuzeli Belediyesi takımı ikinci kez şampiyon oldu. Gaziantep Üniversitesi BESYO takımı ikinciliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı takımı ise üçüncülüğü elde etti.

Oğuzeli Belediyesi'nin kupasını, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey verdi. Güzelbey, Gaziantep'in son zamanlarda hep ilklere sahne olduğunu belirterek, "Dünyanın en büyük mozaik müzesinin yapılmış olması, kültür yolunun yapılmış olması, sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahibi yapılmış olması ve en sonunda da bugün, hayal bile edilemeyecek şekilde Gaziantep'te su sporları yarışması yapılıyor. Gelişen ve güzelleşen şehrimize katkı sağladıkları için herkesi kutluyorum." dedi.

İLKLER YAPILINCA DAHA DA ÇOK HIRSLANIYORUZ

Yılda iki kez yapılan yarışmaların, bundan sonra her ay yapılacağının müjdesini de veren Başkan Güzelbey, "Emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Bu yarışmanın organizasyonunu tamamen belediyemize almaya karar verdik. Yani artık Mayıs ve Ekim aylarında değil, hemen hemen her ay bu yarışmayı yapma kararı aldık." diye konuştu.

Bu arada Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültür Daire Başkanı Sema Marangoz ise ödül töreninde yaptığı konuşma ekip olarak Gaziantep'e yakışır projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti.

Sema Marangoz, yapılan her etkinliğin Gaziantep için çok önemli olduğunu da belirterek, "Kültüre, sanata ve spor adına yeni çalışmalaramız artarak sürecek. Belediye Başkanımız Dr. Asım Güzelbey önderliğinde daha güzel Gaziantep için durmak yok yola devam sloganıyla hareket ediyoruz. Belediye olarak ilkleri yapmak bizlere daha çok çalışma hırsı veriyor.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber