Şaphane'de 42 hektarlık alana 18 bin 655 fidan dikildi

Kütahya'nın Şaphane ilçesinde, 42 hektar alana 18 bin 655 adet fidan dikiminin yapıldığı açıklandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Şaphane Şube Temsilcisi Ahmet Bayraktar, yaptığı açıklamada, bu yıl yeni oluşturulan Rektör Ahmet Karaaslan, Hatıra Ormanına 300 yeni fidan dikildiğini, son yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile birlikte bugüne kadar 42 hektar alanda 18 bin 655 adet fid'an dikimi gerçekleştirildiğini söyledi.

Şaphane ilçesinin doğaya sahip çıkan yeşil bir kent olması için yıllardır uğraş verdiklerini belirten Bayraktar, Dumlupınar Üniversitesi Şaphane Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile birlikte çalıştıklarını, proje ürettiklerini, üniversite gençlerine doğa sevgisinin aşılanması amacıyla üniversitelilerden oluşan Genç Tema Ekibi kurduklarını belirtti.

Bayraktar," Şaphane ilçemizde doğal örtünün korunması, gençlere ağacı sevmelerinin sağlanması için çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde 56 hektar alanda orman ağaçlandırma çalışmaları yapılacak. Fidan temininde katkılarını gördüğümüz Gediz Orman İşletme Müdürlüğüne, Kütahya Bölge Müdürlüğüne çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber