Sağlıkçılar sınav belirsizliğinin çözülmesini istiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı'nda 8 bin 382 kamu çalışanının eğitimlerini ocak ayında tamamladığı sınavın henüz yapılmaması nedeniyle bakanlığa başvuru yaptı. Başvuruda görevde yükselme sınavının ne zaman yapılacağının açıklanması istendi.

Türk Sağlık-Sen tarafından yapılan başvuruda 30.03.2011 tarihinde Bakanlık internet sitesinde yayınlanan ?Görevde Yükselme Eğitimi Duyurusu? ile Bakanlığınız personeli için, Memur ve V.H.K.İ. unvanlarında Görevde Yükselme Eğitimi yapılacağı ilan edildiği hatırlatıldı. Başvuruda görevde yükselme eğitimine memur unvanı için 2 bin 382 personel, V.H.K.İ unvanı içinse 6 bin personelin başvurusunun kabul edildiği belirtildi. Söz konusu personellerin eğitimlerinin Ocak 2012 döneminde tamamlanmasına rağmen hala sınav tarihinin açıklanmadığı kaydedildi. Sınava girmeye hak kazanan personelin henüz sınav yapılmadığı için mağdur oldukları ifade edildi. Çalışanların sınavın bugüne kadar yapılmaması ve buna ilişkin herhangi bir duyurunun yapılmaması nedeniyle, sınavın yapılmayacağı endişesini taşımakta olduğuna dikkat çekildi. Söz konusu nedenlerden dolayı, görevde yükselme eğitimleri sonunda yapılması gereken sınavın ne zaman yapılacağının açıklanması istendi.

Sınavın henüz yapılmamasının büyük bir eksiklik olduğunu kaydeden Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Ocak ayında eğitimler tamamlandı. Fakat hala Sağlık Bakanlığı sınav tarihini açıklamadı. Sınavın bu zamana kadar yapılmaması büyük bir eksikliktir. Eğitimle sınav arasında bu kadar uzun bir süre olanca yapılan eğitiminde bir anlamı kalmıyor. Ayrıca çalışanlarda sınav yapılmayacağı kaygısı bile oluştu. Sağlık Bakanlığı bu sınav tarihi belirsizliğini bir an önce çözüme kavuşturmalıdır. Sınav en kısa sürede yapılmalıdır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber