Dizi asistanını öldüren kazada sürücüye tahliye çıkmadı

Dizi çekimi sırasında meydana gelen kazada dizi asistanının ölmesiyle ilgili davada tutuklu yargılanan araç sürücüsüne tahliye çıkmadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel bir kanalda yayınlanan dizinin setine yemek götürdüğü araçla dizide sanat asistanı olarak çalışan Selin Erdem'e çarparak ölümüne sebebiyet verdiği iddia edilen İdris Fırat'ın yargılanmasına başlandı. İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık İdris Fırat ile kazada ölen Selin Erdem'in ailesi katıldı.

Savunmasını yapan Fırat, aracı park etmek istediği sırada frenin tutmadığını belirtti. Çok üzgün olduğunu ifade eden Fırat, ?Selin ile 4 ay beraber çalıştık. Kızım gibiydi.? dedi. Fırat, ?Araba viteste idi. Kaldırıma vurmak istedim. Durdurmak için vurdum. Sol tarafta müsait bir arsa yoktu. Ön tarafım boştu öne doğru gidemezdim çok dik bir rampaydı.? diye konuştu.

Müşteki avukatının, ?Neden el frenini çekmediniz? sorusuna sanık Fırat, ?Paniğe kapıldım. O heyecandan bunu düşünemedim. Tansiyonum düştü gözlerim karardı.? cevabını verdi.

Duruşmada söz alan Selin Erdem'in kardeşi Serkan Erdem, olay yerine gittiklerini belirterek, ?Olay trafik kazası değil. Çünkü çok geniş bir kaldırım. Kardeşim binanın giriş kapısının önündeymiş. Aracın yarısı binanın kapısından içeri girmiş.? ifadelerini kullandı. Hakimin, ?trafik kazası olduğunu düşünmüyoruz' sözü ile ne demek istediğini sorduğu Serkan Erdem, ?Kasıt varsa, hata veya ihmal varsa en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz.? dedi.

Sanık İdris'in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Olayla ilgili iddianamede İdris Fırat'ın, ?taksirle ölüme neden olmak' suçundan 6 yıla kadar hapsi isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber