Bandırma Belediye Başkanı Pekel, tepki çeken dans gösterisini savundu

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, düzenlediği basın toplantısında, okul bahçesinde düzenlenen ve kamuoyundan tepki çeken 'dans gösterisi'ni savundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, düzenlediği basın toplantısında, okul bahçesinde düzenlenen ve kamuoyundan tepki çeken 'dans gösterisi'ni savundu.

Pekel, 1-5 Haziran 2012 tarihileri arasında 23'üncüsü düzenlenen Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali programında edebiyattan sanata, bilimsel toplantılardan, konserlere kadar pek çok alanda seçkin etkinliklerin düzenlendiğini söyledi. Çınarlı Mahallesi'nde yapılan etkinliğin amacının festivali kentin tüm kesimlerine yaymak ve programları halkın ayağına götürmek olduğunu öne süren Pekel, basında çıkan dans gösterileriyle ilgili haberlerin kendilerini üzdüğünü söyledi.

Festival kapsamındaki mahalle etkinliklerinin yapılabileceği başka geniş bir alan olmaması nedeniyle okul bahçelerinde yapıldığını dile getiren Pekel, danscı kızların gösterilerini öğrencilerin okulda olmadığı saatlerde ve öğrencilere değil, mahalle halkına yönelik olarak yaptıklarını öne sürdü.

Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde dans gösterileri yapan iki bayanın Milli Eğitim Bakanlığı'ndan dans diplomasının bulunduğunu belirten Pekel, gelen bazı tepkiler üzerine duyarlı bir yaklaşımla bu gösterilerin programlardan çıkarıldıklarını belirtti.

MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul da Atatürk İlköğretim Okulu Bahçesi'ndeki söz konusu gösteriye tepki gösterdi. Erkul, ?İdareciler, hele seçim ile işbaşına gelmiş idareciler, toplumun hassasiyetleri, görenekleri ve değer yargılarıyla asla çelişmemelidirler. Aksi taktirde iyi niyet ile yapılmış olsa dahi yapılan işin şekli bir çuval inciri berbat edebilir. Belediye Başkanı Sedat Pekel'in de hazır bulunduğu etkinlik maalesef kabul edilemez görüntülere sahne olmuştur. Bu olumsuzluktan dolayı gerek festival sorumlularını gerekse buna izin veren eğitim yöneticilerimizi kınıyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber