MEB'den birisi belli 2 sürpriz...

Daha önce belirtmiş olduğumuz üzere, Ağustos ayında yüksek sayıda öğretmen alınabilmesi için kanun çıkarılması gerekmektedir. Kamu Sen Başkanı İsmail Koncuk, bugün MEB İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Hikmet Çolak ile görüştü. Çolak hem "Bugüne kadar bir defada yapılan atamaların üzerinde Ağustos ayında bir atama yapılacak" dedi hem de teklife süpriz bir madde ekleyeceklerini belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Başkanı Koncuk, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak ile telefonla görüştü.

Öğretmen atamalarının gündeme geldiği görüşmede Hikmet Çolak ?Şu anda öğretmen ataması konusunda kanun teklifi hazırlanıyor. Sayı veremiyoruz ama bugüne kadar bir defada yapılan atamaların üzerinde Ağustos ayında bir atama yapılacak? dedi.

Çolak ayrıca öğretmen atamaları ile ilgili kanun teklifine bir madde daha eklediklerini belirterek, bir sürpriz yapacaklarını söyledi ama sürprizin ne olduğunu açıklamadı.

Kamu Sen Başkanı Koncuk "bu müjdenin öğretmenlere ek ödeme olarak gerçekleşmesini diliyor ve bekliyoruz." dedi

Genel Müdür Çolak, öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin neden hala yayınlanmadığını sorusuna ise ?Sayın Bakan taslağı bizzat inceleyecek. Bakan taslağı inceledikten sonra son şeklini vereceğiz. Önümüzdeki bir iki hafta içinde büyük ihtimalle bir çalışma yapılıp tamamlanabilir? dedi.

?isteğe bağlı il içi ve iller arası yer değiştirme taleplerinin 25 Mayıs'ta duyuruya çıkarılması lazımdı. Neden yapılmadı?? sorusuna ise Çolak ?Ders yükü hesaplanmadı. Büyük ihtimalle 17 Haziran'a kadar tamamlayacağız. Temmuz'da isteğe bağlı il içi tayin isteklerini alacağız. İllerarası tayin isteği de il içi tayinler yapıldıktan sonra alınacak? diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber