Sağlık çalışanlarından Demirtaş'a gezi teşekkürü

Türk Sağlık Sen Samsun Şubesi üyeleri, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ı ziyaret ederek, sağlık çalışanlarına yönelik düzenlediği Amasya gezisinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık Sen Samsun Şubesi Başkanı Yusuf Alan ve yönetim kurulu üyelerinin Gazi hizmet binasında yaptığı ziyarette, sağlık sektöründe çalışan insanların bu tür gezilerle kendilerini yenilediği dile getirildi. Sağlık çalışanlarının zor çalışma koşullarında halka hizmet verdiğini ifade eden Yusuf Alan, "Sağlık sektöründe en fazla görünen sendrom tükenmişlik sendromu. Bu sendroma kendini tekrarlayan işlerde sıkça rastlanmaktadır. Çalışan kadının işi bitmiyor. İşten çıktıktan sonra onu evde bekleyen iş, evin çeki-düzeni, alışveriş, bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının sorumluluğu, tüm bu etkenler sağlık sektöründe çalışan kadınların üstünde çok ağır bir yük oluşturuyor. Nihayetinde burada bir rol çatışması oluyor. İlkadım Belediyesi olarak bize sağlık sektöründe hizmet veren sağlıkçıları unutmayıp tükenmişlik sendromundan uzaklaştırmak adına düzenlemiş olduğunuz geziden dolayı şahsım ve sağlık çalışanları adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Sağlık çalışanın hakkının zor ödeneceğini ifade eden Başkan Demirtaş ise her şeyden önemlisi vicdani sorumluluğunu yerine getirmek adına içinde bulunduğu ortam şartlarını zorlayarak hizmet veren sağlık çalışanlarını bir gün de olsa mutlu etmenin önemli olduğunu vurguladı. Demirtaş, "Bundan sonraki süreçte de ifrada kaçmayan, amacına uyan bu tür etkinlikleri çoğaltacağız. Bu ülkenin düşünen, üreten, sorgulayan, çalıştığı sektöre ne katabilirim diyen insanlara ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonrası, sağlık çalışanlarına yönelik Amasya gezisi sebebiyle, Türk Sağlık Sen Samsun Şubesi Başkanı Yusuf Alan, yönetim kurul üyeleri Nuran Ekşi ve Yusuf Köroğlu, Başkan Demirtaş'a plaket takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber