TOKİ'den yüzde 30 indirim

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 11:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa gündemini uzun zamandır meşgul eden Doğanbey konutları ile ilgili sorunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle çözüldüğünü açıkladı. Arınç, Bursa için TOKİ'nin bir ilki gerçekleştirerek yüzde 30 indirim yaptığını açıkladı.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Arınç, Osmangazi Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bursa'dan aday olduğundan bu yana Doğanbey konusu ile karşılaştığını belirten Arınç, herkesi dinledikten sonra bazı aksaklıklar gördüklerini ifade etti.

Seçimlerden sonra bu konuda ne yapabileceklerini tartıştıklarını ifade eden Arınç, en son Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, TOKİ Başkanı ile görüşmesi ile sorunun çözüm noktasına getirildiğini kaydetti. Başbakan Erdoğan'ın çözümü onaylaması gerektiği için biraz gecikme olduğunu, ancak sonuçta imzasını attığını vurguladı. Arınç, yürürlük kazanan çözüm hakkında şunları söyledi:

"282 bin metrekarelik bir alan. 2 bin 129 daire yapıldı. Bunlardan hak sahiplerine 2 bin 305 konut verilecek, 35 ticaret borsasına, kalanlar da TOKİ'ye ait olacak. Hak sahipleri daha sonra rakamları yüksek buldular. 'Böyle anlaşmamıştık' dediler. Ama mesele hesap kitap meselesidir. TOKİ'den rica ettik, konuyu geciktirip hak sahiplerini mağdur etmeyin. Belediyenin hazırladığı projede, bin metrekare arsaya 1,2 metrekare brüt inşaat verilmesi anlaşması yapıldı. TOKİ'nin yaptığı bütün inşaatlarda konut bedeli şerifiyeli olarak sunuluyor. Şimdi biz sonuç itibariyle gönderilen hesaplamalarda bir yanlışlık olduğunu tespit ettik. Belediyelerimizin hiçbir kusuru yok. TOKİ'nin yaptığı sözleşmede bir takım muğlak ifadelerin bu yanlışlığa yol açtığını öğrendik. Sonunda şu karara vardık. Bunların toplamı üzerinden yüzde 30 indirim yapacaksınız. Bu indirim TOKİ tarafından şimdiye kadar uygulanmamış bir indirim. 2 bin 300 civarında, 3 bine yakın konuttan bahsediyoruz. Ve dar gelirli insanlar bunlar. Doğrusu yalvardık. Sonuçta yüzde 30 indirim yaptılar. Yani 98 milyon 183 bin 154 TL. TOKİ'deki konut saliplerine yaklaşık 100 trilyonluk indirim yapıldı. Sayın başbakana ne kadar teşekkür etsek azdır. Buna belediyeler de katkı yaptı. Çünkü Osmangazi Belediyesi 35 konut alacağından vazgeçti. Büyükşehir de bir konuttan vazgeçti. Kısacası buradaki yer sahiplerinin daha düşük bedel ödemesi temin edildi."

Hak sahiplerinin yüzde 30 indirimle ödeme yapması durumunda konutların teslim edileceğini bildiren Arınç şöyle devam etti: "Son hesaplamalar halen yapılıyor. Bir hafta içinde sizlere gönderilip, diğer bankalarda senetler imzalanırsa belediyemizin de vereceği iskanla konut sahipleri güle güle oturmaya başlayacak."

Bu arada basın toplantısında bir bayan Bakan Arınç'a çiçek takdim etti. Arınç ise "Pazar günü babalar günü, biz de erkenden kutlayalım." karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber