İstanbul Atatürk Havalimanı yolcu artış oranında Avrupa birincisi

Atatürk Havalimanı, 2012 yılı Nisan ayında 25 milyon ve üzeri yolcuya sahip Avrupa'nın en büyük havalimanları kategorisinde bulunan Moskova, Barselona, Paris ve Frankfurt'u geride bırakarak yolcu artış oranına göre Avrupa'da birinci sırada yer aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası Havaalanları Konseyi'nin (ACI) 2012 Nisan ayı verilerine göre, Avrupa'da uçak hareketlerinde azalış gözlendi. Avrupa'daki havaalanlarında toplam yolcu trafiği Nisan 2012'de geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,2 artmasına rağmen, uçak trafiği yüzde 1,8 oranında azaldı. Batı ve Güney Avrupa'da yaşanan borç krizi ve ekonomik anlamdaki daralmanın etkisiyle Avrupa Havaalanlarındaki yolcu trafiği Nisan ayında ancak yüzde 0,6 artış gösterdi. Ayrıca Avrupa'nın en büyük merkezlerinde bile yolcu sayısındaki artış yüzde 3'ün altında kalırken, 2012 yılı Nisan ayında İstanbul Atatürk Havalimanıyolcu trafiği geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19,8 arttı.

ACI verilerine göre Moskova Havalimanı yüzde 7,6, Barselona Havalimanı yüzde 4, Paris Havalimanı yüzde 2,9, Frankfurt Havalimanı da yüzde 2,8 artış kaydedildi. Avrupa'daki borç krizi ve ekonomik anlamda yaşanan daralmaya rağmen İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan toplam trafik sayısındaki artış neticesinde yolcu sayısında da meydana gelen artışta İstanbul Atatürk Havalimanı'nın Avrupa'da ilk sırada yer alması çok büyük bir başarı olarak değerlendiriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber