İnşaatına başlanan 14 anaokulu yeni döneme yetiştirilecek

Kayseri'de inşaatına başlanan 14 çelik konstrüksiyon anaokulunun yeni eğitim öğretim yılına yetiştirileceği ifade edildi. Yeni dönemde öğrenci alacak olan okullardan 6 bin öğrenci faydalanacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Şaban Fazlıoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi bahçesinde yapımına başlanan anaokulu inşaatını inceledi. İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan ve yüklenici firma yetkilisinden bilgi alan Bilici, il genelinde bu sene 14 tane anaokulu yapacaklarını söyledi.

Modern ve daha kısa sürede yapıldığı için bütün okulların çelik konstrüksiyon sistemiyle inşa edileceğini kaydeden Bilici, okulların 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacağını belirtti. Bilici, ?Bu okulların bir kısmını Milli Eğitim Bakanlığı, bir kısmını hayırseverler ve bir kısmını da il özel idaresi kaynaklarıyla yapacağız. Önümüzdeki sene ana sınıfı ihtiyacımız kalmayacak diye umuyorum. İhtiyaç olması halinde de yenilerini yapacağız.? diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Ceylan da, ?Çelik konstrüksiyon sistemiyle yapılan okulların en önemli özelliğinin depreme dayanıklı, sağlam, ısıtılması kolay ve kısa sürede kurulabiliyor olmasıdır.? dedi.

Şaban Fazlıoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdiresi Adeviye Karaimam da, çocuk gelişimi bölümünü okuyan kız öğrencilerinin okulun bahçesine kurulacak anaokulunda uygulama yapma imkanı bulacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber