Polis memurunun dikkati change çetesini çökertti

Kocaeli Trafik Tescil Şubesi'nde görevli bir polis memurunun dikkati, çalıntı ve yakalama hacizli araçları sahte belgeler kullanarak change yapıp sattıkları iddia edilen bir çeteyi çökertti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi'nde görevli bir memur, bir araç hakkında getirilen belgelerinde gördüğü yanlıştan yola çıkarak, aynı isimli şahsın daha önce yaptığı tescil işlemlerini inceledi. Yaptığı incelemelerde şüpheli durumlar tespit eden polis, asayiş ekiplerine ihbarda bulundu. Asayiş ekipleri, meslektaşlarından gelen ihbarı değerlendirerek çalıntı ve yakalama hacizli araçları sahte belgeler kullanarak change yaptıkları iddia edilen 12 kişilik bir çeteyi çökertti.

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro ekipleri, yaptıkları takip sonucunda tescile gelen şahsın yaptığı diğer işlemlerde de kullanılan belgelerde sahtecilik yapıldığını tespit etti. Polisin yapmış olduğu 6 aylık takip sonucu çalıntı ve yakalama hacizli olan 8 traktör ve 2 kamyonu sahte belgeler ile değişik illere sattıkları ortaya çıkarıldı. Şahıslardan 4'ü Adana, 3'ü Kandıra, 1'i Hatay, 2'si Ankara ve 1'i Osmaniye'den olmak üzere 11 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili 1 kişinin daha aranmasına devam edildiği öğrenildi. Şahısların başka suçlara karışıp karışmadığı da araştırılıyor.

Sorguları tamamlanan M.K., R.Z., R.I., R.Ş., Z.Y., A.B. ve Ü.K. Kocaeali Asayiş Şubesi'nden; A.Ö., A.İ. ve A.Ş. Kandıra İlçe Emniyet Müdürlüğünden Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. Ayrıca Hatay'da yakalanan A.Y. de ameliyatlı olması nedeniyle Hatay'da adli mercilere gönderildi. Olayla ilgili M.E.K isimli şahsın ise arandığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber