Objektifliği ve takip edilebilirliği sağlayan merkezi uygulamada yeni bir başlangıç: 1.1.2004 tarihinden itibaren "ihale ilanları" Kamu İhale Kurumu tarafından yayınlanacak

Haber Giriş : 16 Eylül 2003 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Objektifliği ve takip edilebilirliği sağlayan merkezi uygulamada yeni bir başlangıç: 1.1.2004 tarihinden itibaren "ihale ilanları" Kamu İhale Kurumu tarafından yayınlanacak

15.8.2003 tarihli resmi gazetede yayımlanan değişiklik ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanuna aşağıdaki madde eklenmiştir.

"MADDE 41 - 4734 sayılı Kanuna 68 inci maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

EK MADDE 1.- Bu Kanunun 13 ve 47 nci maddelerinde geçen Resmî Gazetede yayım zorunluluğuna ilişkin hükümlerden, Kanunun 53 üncü maddesinde öngörülen Kamu İhale Bülteninde yayım zorunluluğu anlaşılır.

Bunların yürürlüğe konulmasına kadar idareler, mevcut esaslar ve yönetmelik hükümlerini uygulamaya devam eder."



T.C.
KAMU İHALE KURUMU

KAMU İHALE BÜLTENİ ABONELİĞİ HAKKINDA DUYURU


Bilindiği gibi, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarının yapacakları mal alımları, hizmet alımları ve danışmanlık hizmet alımları ile yapım işlerine yönelik ihale ilanları (düzeltme, iptal ve sonuç ilanları dahil) Resmi Gazete tarafından yayımlanmaktadır.

Söz konusu ihale ilanları, 4734 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi ve Ek: 1 'inci maddesi ile Kamu İhale Kurumuna verilen görev çerçevesinde 01.01.2004 tarihinden itibaren Resmi Gazete yerine Kurumumuz tarafından çıkarılacak olan Kamu İhale Bülteninde yayımlanacaktır.

Bu itibarla, 4734 sayılı kanun kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarının yapacakları alımlara yönelik ihale ilanları, 01.01.2004 tarihinden itibaren Kamu İhale Bülteninde yayımlanmak üzere Kurumumuza gönderilecek olup konuya ilişkin esas ve usuller daha sonra Kurumumuz tarafından yayımlanacak olan bir yönetmelik ile düzenlenecektir.

Basılı ve elektronik ortamda yayımlanması planlanan Kamu İhale Bülteni hazırlık çalışmaları Kurumumuz tarafından sürdürülmektedir. Bültenin basım ve dağıtımına yönelik çalışmalarımızı yönlendirebilmek amacıyla basılı olarak yayımlanacak Kamu İhale Bültenine abone olmak isteyebileceklerin sayısal olarak tespitine yönelik bir anket çalışması yapılması gerekmiştir. Söz konusu anket çalışması sonucunda elde edilecek sayısal abonelik bilgileri Kamu İhale Bülteninin basım ve dağıtım çalışmalarında veri olarak kullanılacak ve bültenin satış maliyeti gelecek talebe göre artış veya azalış gösterecektir. Kamu İhale Bülteninin satışından ticari kazanç sağlanması düşünülmemektedir. Bültenin satış fiyatı, bu esasa göre kar amacı güdülmeyecek şekilde belirlenecek ve ayrıca ilan edilecektir.

Bu çerçevede hazırlanan ve aşağıdaki "link" te yer alan "Kamu İhale Bülteni Abone Bilgi Formu" nun en geç 26.09.2003 tarihine kadar doldurularak Kurumumuza intikal ettirilmesi uygun olacaktır.

Duyurulur.

Kamu İhale Bülteni Abone Bilgi Formu' nu doldurmak için buraya tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber