Dolandırıcılar geçici işçileri kadro vaadiyle kandırıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında 8 aylığına geçici olarak işe yerleştirilen işçiler, dolandırıcıların pençesine düştü. İşçilerin iş kaygılarından faydalanan dolandırıcıların para karşılığı işçilere kadro vaadinde bulunduğu ortaya çıktı. İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürlüğü işçileri asılsız iddialara itibar etmemesi yönünde uyardı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu yıl Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında 50 bin işçi aldı. Şanlıurfa'ya pozitif ayrımcılık yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, yurt geneli alınan 50 bin işçiden 12 binini Şanlıurfa'dan seçti. Geçici de olsa bir süredir çalışan işçilerin çalışma süresi dolmak üzere. İşlerinin sonuna yaklaşan işçilerde iş kaygısı baş göstermesi ile fırsat kollayan dolandırıcıların piyasaya çıkması bir oldu.

İddiaya göre bazı dolandırıcıların geçici işçilere kadro vaadinde bulunuyor. Dolandırıcıların işçilere bin lira karşılığında kadro vaadinde bulundurdukları belirtiliyor. İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda, işçilerin bu dolandırıcılara itibar etmemesi konusunda uyardı. Bu tür teklifte bulunan dolandırıcıların da derhal müdürlüğe şikayet edilmesini isteyen Karasevda, şikayetler doğrultusunda dolandırıcılar hakkında yasal işlemin başlatılacağını vurguladı.

"İddialara göre, bazı kişiler, işsiz kimselere 'Eğer bize bin lira verirseniz İŞKUR'un TYÇP programı dâhilinde size devlette kadro ayarlayacağız' diyerek dolandırma girişimde bulunmuşlardır" diyen Karasevda, program dâhilinde işe alımları sadece kurumumuz, nesnel kriterlere göre, kurayla ve ücretsiz bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi. Karasevda, kurum adına hiçbir sivil kişi ya da kurum iş yapma yetkisine sahip olmadığının altını çizdi.

Karasevda, "Bu tür durumlarla karşılaşan vatandaşlar, Şanlıurfa İşkur İl Müdürlüğümüzün 0414 313 1517 / 0414 314 0038 telefonlarını arayarak ya da [email protected]. e-posta adresine ihbar edebilirler." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber