TRT'de çirkin spiker krizi

Haber Giriş : 29 Haziran 2005 06:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz'ün ?Kurumdan sunucu arıyoruz bulamıyoruz. Tipleri nasıl görmek istedim. Seyrettirsem korku filmi sanırsınız. Öyle çirkin tipler var' sözleri, kurum içindeki spikerlerden tepki aldı.

TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz'ün gazetelere yansıyan, ?Dışarıdan birini alınca da herkes dedikoduya başlıyor. Son örnek Faik Çetiner. O kardeşimiz koca bir kadroyla geldi. Çok da iyi işler yaptı. Bunun elbette bir bedeli var. 80 yerden soruşturup, karıştırdılar, yok fahiş fiyatlara anlaştılar, astronomik paralar ödeniyor diye. İçeriden sunucu arıyoruz bulamıyoruz. Hepsinin videolarını çektirdim. Hani radyo spikerleri filan arasında sunucu bulalım istedim. Tipleri nasıl görmek istedim. Seyrettirsem korku filmi sanırsınız. Öyle çirkin tipler var' açıklaması TRT çalışanları tarafından büyük tepki gördü.

Gazetemizi arayan ve devlet memuru oldukları için adlarını vermeyen birçok TRT spikeri, Şenol Demiröz'ü ağır şekilde eleştirdiler. Adını vermek istemeyen ve uzun yıllardır TRT radyolarında çalışan bir spiker, ?İnsanları görünüşlerine göre tanımlamak çok yanlış. Bu meslekte önce düzgün Türkçe önemli. Diksiyon, doğru vurgu önemli. Fizikte elbet önemli ama kurumda çalışanları böyle tümden karalamak çok yanlış. Bize çirkin diyen bir genel müdürle çalışmak istemiyorum' dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber