Bakan Eroğlu: Yıl sonuna kadar 2 milyar fidanı toprakla buluşturacağız

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2012 yılı sonuna kadar Belçika kadar bir alanı, 24 milyon dekar alanı ağaçlandıracaklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eroğlu, 2 milyar adet ağacı, bu yıl sonuna kadar toprakla buluşturacaklarını kaydetti.

Bakan Eroğlu, Manisa'nın Kula ilçesinde, geçen yıl mayıs ayında temelini attığı Kula İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin açılışını yaptı. Eroğlu, açılışı yapılacak tesisin girişinde, Kula Yaren ekibi ve 4 Eylül İlköğretim Okulu halk oyunları ekibinin gösterileriyle karşılandı.

Açılışta konuşan Eroğlu, tesisi, 4 mayıs günü gelerek açma arzusunda olduğunu, hem suyu açmayı hem de Hıdırellezi kutlamayı istediğini, ancak başka vazifeleri nedeniyle bunu gerçekleştiremediğini söyledi.

"MEMBA SUYU KALİTESİNDE MUHTEŞEM BİR SU"

İçme Suyu Arıtma Tesisi yapmanın bakanlığını görevi olmadığını, ancak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'nin ricasını kıramadığını dile getiren Eroğlu, "Geçen sene 4 Mayıs günü yağmurlu bir günde temel attık. Bir sene içinde bitirelim dedim. Çok şükür bir seneden daha az bir zamanda bitirildi. Emeği geçenleri yürekten kutluyorum. Bu, basit bir içme suyu arıtma tesisi değil. Ben bunun kitabını yazdığım için biliyorum. Bu tesisten su molekülü geçer, başka moleküller geçmez. Tesisten geçtikten sonra, memba suyu kalitesinde muhteşem bir su çıkıyor. Bu vesileyle su gibi aziz olun diyorum." diye konuştu.

AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'nin itibarlı bir ülke haline geldiğini, ekonomik olarak da güçlendiğini ifade eden Eroğlu, dünyanın 26. büyük ekonomisi olarak aldıkları Türkiye'yi 16. büyük ekonomi olan ülke haline getirdiklerini belirtti. Eroğlu, şöyle konuştu: "Şanlı bir tarihin varisleri olarak, şahsen beni 16. sırada olmak tatmin etmiyor. Sizi de tatmin etmiyor. Dolayısıyla bizim de büyük hedefimiz var, bizim de kızıl elmamız var. Hedef 2023. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına gireceğiz. Dünya'daki en büyük bakanlıklarla yarışıyoruz. 2015 yılında bakanlığıma bağlı her genel müdürlük dünyadaki emsalleri arasında ilk 10'a girecek. Bütün kurum ve kuruluşlarımız bu hedefe kilitlenmeli."

"MİLLETİN EFENDİSİ DEĞİL, HİZMETKARI"

Şehirlerde yaşanan su sıkıntısını giderdiklerini anlatan Eroğlu, her yerde gürül gürül suların aktığını, bunun, milletin efendisi değil, hizmetkarı olduklarını açıkça gösterdiğini söyledi. Ağaçlandırmaya büyük önem verdiklerini anlatan Eroğlu, belediyelere ücretsiz fidan verdiklerini, kışlaların ağaçlandırılmasıyla ilgili de Genelkurmay Başkanlığı ile protokol imzaladıkları bilgisini verdi.

Eroğlu, "Hedefimiz 2015 yılıdır. 2 milyon dekar alanı Türkiye'de ağaçlandıracağız. 2 milyar ağacı da bu yıl sonuna kadar toprakla buluşturacağız. 2012 yılı sonuna kadar Belçika kadar bir alanı ağaçlandıracağız." dedi.

"76 YIL SONRA BİTİRİLMESİ ÖNGÖRÜLEN GÖRDES BARAJI'NI TAMAMLADIK"

Manisa'yı çok sevdiğini, kendisinin de bölgenin bir insanı olduğunu ifade eden Eroğlu, yatırımcı en büyük kurumların başında yer aldığını, göreve geldiğinde 76 yıl sonra bitirilmesi öngörülen Gördes Barajı'nı tamamladıklarını kaydetti. Manisa'da yaptıkları hizmetlere yıldırım harekatı adını verdiklerini ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti: "Manisa'ya en büyük 500 milyon liralık yatırımı bu yıl sonuna kadar tamamlayacağız. Manisa için ne gerekiyorsa yapacağız. Geçmişte Manisa için bütün ayrılan bütçe 300-500 bin lirayı bulmazdı. Şimdi bugün bizim temelini attığımız yatırımların bedeli 57 milyon lira. Temelini atarken açılış tarihini ve saatini ilan ediyoruz."

"ÖLÜ YATIRIMLAR ENFLASYONUN TEMEL SEBEPLERİNDEN BİRİ"

Türkiye'deki ölü yatırımların enflasyonun temel sebeplerinden biri olduğunu, üniversitede ders verirken hep anlatan birisi olarak temeli atılan tesisin bitiriliş tarihini de önemsediğini belirten Eroğlu, "Çalışmaya mecburuz, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmalıyız." diye konuştu. Eroğlu, Kula'ya bir tabiat parkı ve 13 yeni tesisin de yapılması ile ilgili söz verdi.

Törende Konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi de

Kula'nın kara talihinin değiştiğini, artık verilen sözlerin belirlenen açılış tarihlerinde gerçekleştirildiğini söyledi. Verdikleri sözün yerine gelmesine vesile olan Eroğlu'na teşekkür ettiklerini aktaran Tanrıverdi, "Çünkü Cenab-ı Hak bizi size karşı mahcup etmedi, sözümüz yerine geldi. Hayırlı uğurlu olsun. Görüyorsunuz ki biz söz verdiğimiz zaman yerine getiriyoruz. 4 Mayıs'ta temelini atıyoruz, bir yıl bile geçmeden benim değerli hemşehrilerim sağlıklı suya kavuşuyor." diye konuştu.

Tanrıverdi, Kula'ya yapılması düşünülen Yunus Emre Kent Meydanı Projesi ihalesine de 29 Haziran 2012'de çıkılacağının müjdesini verdi.

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın da laf, dedikodu, fitne, fesat üreten değil, hizmet üreten bir anlayışın temsilcileri olduklarını söyledi.

Bakan Eroğlu, konuşmaların ardından, Kula İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin açılışını yapmak üzere töreni izlemek için gelenler içinde en yaşlı olan Hüseyin Tanrıverdi'nin babası 80 yaşındaki Mustafa Tanrıverdi'yi ve en çok çocuğa sahip olan 5 çocuk annesi Hatice Aksoy'u platforma davet etti.

Eroğlu'na, açılış öncesinde Kula Belediye Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda fahri hemşehrilik beratı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi tarafından verildi. Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise Kula'da yaşadığı rivayet edilen Yunus Emre'nin minyatür heykelini Eroğlu'na verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve beraberindekiler, açılışın ardından tesisi gezdi. 4 milyon 400 bin liraya mal olan tesisin 3 milyon 416 bin 629 lirasının Orman ve Su işleri Bakanlığı tarafından hibe edildiği belirtildi. Eroğlu, daha sonra ilçede esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber