Kimse Yok Mu Derneği'nin yeni birimi İzmir ASYA ekibi göreve hazır

Kimse Yok Mu Derneği tarafından 2011 yılında kurulmaya başlanan Arama Kurtarma, Sağlık ve Yardım kelimelerinin baş harfleri seçilerek oluşturulan ASYA İzmir ekibi, eğitimlerini tamamlayarak göreve hazır olduklarını gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 22:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin beş farklı ilinde kurulan ASYA timlerinin içinde doktor, sağlıkçı, mühendis gibi değişik meslek gruplarından oluşan 60 kişilik gönüllü yer alıyor. İki ekip halinde görev yapacak ekip, Pınarbaşı Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü'ndeki eğitimlerini tamamlayarak, göreve hazır olduklarını yaptıkları tatbikatla gösterdi.

Tam donanımlı arama ve kurtarma aracı ile yaralı kurtaran, çelik halatlarla depremzedeleri taşıyan ekip hakkında bilgi veren Kimse Yok Mu Derneği İzmir Şube Başkanı Ahmet Türkcan, ?Asya kurtarma ekibimiz, Kimse Yok Mu bünyesinde kuruldu. Önce genel merkezimizde, şimdi de beş şubemizde kuruluyor. Bunlar gerçek anlamda herhangi bir şekilde Allah afet vermesin, gerçeğini yapabilmek için bugün tatbikatları yapıyor. Çok ciddi bir çalışma yaptılar ve başarılı oldular, ben kendilerini kutluyorum.? dedi.

Daha sonra Kimse Yok Mu Derneği İzmir Şube Başkanı Ahmet Türkcan, Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürü Atilla Altun Bulak'a teşekkür plaketi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber