UTİB, Paris'teki kumaş fuarında boy gösterdi

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), 23 - 24 Mayıs 2012 tarihleri arasında kumaş sektörünün önde gelen fuarlarından Paris Denim by Premiere Vision Fuarı'na katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 22:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

UTİB'den yapılan yazılı açıklamada, UTİB'in 10. Denim by Premiere Vision Fuarı'na bu yıl ilk defa ?Turkish Blue Sign' konsepti ve markası ile katılarak, Türkiye'nin denim kumaş alanındaki iddiasını ortaya koyduğunu bildirdi. UTİB için özel olarak hazırlanan 16 metrekarelik standı ile Türk denim sektörünün mevcut pazarlardaki payının artırılması, hedef ülkelerle olan ihracatının geliştirilmesi amaçlandı.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Yönetimi'nin de katılım gösterdiği fuarda UTİB standı, Paris Ticaret Müşaviri Cem Topbaş, çok sayıda iş adamı, editör ve tasarımcı tarafından ziyaret edildi. Tamamı profesyonel olan katılımcı ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gösterilen stantta Türk üretici ve ihracatçı firmaları hakkında bilgiler de verildi.

21 katılımcısıyla Türkiye'nin en fazla katılım sağlayan ülke olduğu fuarda, profesyonel ziyaretçi anlamında yoğun bir talep olurken, UTİB standı ise en çok Türkiye ile iş ilişkilerini geliştirmek isteyen kurum ve kuruluş yöneticileri tarafından ilgi gördü.

"2012 ÇOK DAHA HAREKETLİ BAŞLADI"

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Türkiye hem denim kumaş sektöründe hem de denim hazır giyim sektöründe dünyadaki en başarılı ülkelerden biri. Denim kumaş ihracatında dünya ikincisi olan Türkiye'nin dünya pazar payı yüzde 9, denim hazır giyim ihracatında dünya yedincisi olan ülkemizin pazar payı ise yüzde 5'tir. Denimde ve konfeksiyonda 2011'e kıyasla, 2012 çok daha hareketli başladı. Paris'te gerçekleştirilen böylesine büyük bir etkinlik, dünyanın önemli markalarının ve alıcılarının üretimimizi, kalitemizi ve gücümüzü yerinde görmesini sağladı. Yoğun bir taleple karşılaştık. Bunu fuar süresince yapılan iş bağlantılarını da gözlemledik." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber