Akpınar: Sivas' ı eğitimde daha iyi yerlere getirmek için çalışacağız

Sivas Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, "Gelecek eğitim-öğretim yılını şimdiden en iyi şekilde planlayarak, tüm eğitim yöneticileri olarak Sivas'ımızı eğitim kalitesinde, eğitim niteliğinde daha iyi yerlere getirme çabası içerisinde olacağız" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 22:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akpınar, yaptığı açıklamada, kentte 127 bin öğrencinin karnelerini alarak, tatile girdiğini belirtti.

Karnesinde zayıf bulunan öğrencilerin velilerine tavsiyelerde bulunan Akpınar, "Karnelerini alan bazı öğrencilerimizin derslerinin gayet iyi olduğu, bazılarının da iyi olmadığı görülecektir. Biz saygıdeğer velilerimizden öğrencilerimizi diğer çocuklarla kıyaslamamalarını, daha çok sonuca odaklı değil, sürece odaklı düşünmelerini gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Öğrencilerin başarısız olma nedenlerinin birlikte araştırılması gerektiğine dikkati çeken Akpınar, "Eğitimciler olarak her çocuğun başarılı olacağı mutlaka bir alanın olduğunu, daha çok başarılı olabileceği alanın ön plana çıkarılması gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kulandı.

Kentte derslik ihtiyacının giderilmesine yönelik yoğun çalışmaları olduğunu belirten Akpınar, yeni eğitim sistemine müdürlük olarak hazır olduklarını, hangi okulda, nasıl eğitim yapılacağını belirlediklerini söyledi.

Bu konuda sıkıntı yaşanmayacağını düşündüklerini ifade eden Akpınar,

"Toplam kalite yönetimi süreci içerisinde sürekli iyileştirme, sürekli eğitim ve sürekli gelişmeden yanayız. İnşallah gelecek eğitim-öğretim yılını şimdiden en iyi şekilde planlayarak tüm eğitim yöneticileri olarak Sivas'ımızı eğitim kalitesinde, eğitim niteliğinde daha iyi yerlere nasıl getirme çabası içerisinde olacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber