İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kürtaj tartışmasına tiyatrolu protesto

Bursa'da Kadın Platformu üyesi yaklaşık 100 kadın Kent Müzesi önünde toplanıp 'Kürtaj haktır' diyerek eylem yaptılar.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 23:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eylemin geç saatlere kadar süreceğini belirtilirken, kadına karşı şiddeti kınamak için tiyatro gösterisi yaptılar.

Heykel Meydanı'nda bulunan Kent Müzesi önünde saat 20.00 sıralarında toplanan yaklaşık 100 kadın 'Kürtaj haktır, karar kadınların' adıyla eylem düzenlediler. Eylemci kadınlar ellerindeki 'Kürtaj haktır, kürtaj yasağı cinayet', 'Kürtaj haktır karar kadınların' pankartlarıyla bir süre slogan attılar. Eylemci kadınlar adına konuşan Bursa Kadın Platformu sözcüsü Suna Acar kürtaj tartışmasının gündemde ilk sırada yerini aldığını söyleyerek, "Doğrudan bedenimize ve kimliğimize yönelik bu saldırgan tutumla, bu hakaret kokan üslupla ilk kez karşılaşmıyoruz. Zira '3 çocuk yetmez beş çocuk' diyen, kadın-erkek eşitliğine inanmadığını her fırsatta tekrarlayan başbakanı ve müzmin kadın düşmanlığını biliyoruz" dedi.

Ücretsiz, sağlıklı, güvenli, erişilebilir kürtaj hakkı için mevcut düzenlemelerin genişletilmesini ve kürtaj süresinin pek çok ülkede olduğu gibi en az 12 haftaya çıkarılmasını istediklerini dile getiren Acar sözlerine şöyle devam etti; "Söylenenlerin aksine kürtajın yasaklanmasının veya süresinin kısaltılmasının, bizleri sağlıksız ve güvenliksiz 'merdivenaltı' yöntemleri kullanmaya iteceğini, her gün beş kadının erkekler tarafından öldürüldüğü bu topraklarda yeni kadın cinayetlerine yol açacağını biliyoruz. Bu nedenle kürtaj hakkının sadece bedenimizin ve doğurganlığımızın denetimiyle değil, yaşam hakkımızla da doğrudan ilintili olduğunu hatırlatıyoruz. Bedenimiz, doğurganlığımız, cinselliğimiz üzerinde erkeklerin de, devletin de denetimine karşı çıkıyoruz. Kürtaja yol açan istenmeyen gebeliklerin sorumluluğunun, korunmayı reddeden doğum kontrol yöntemlerini gündemine almayan erkekler olduğuna dikkat çekiyor erkekler için doğum kontrol merkezleri oluşturulsun istiyoruz."

Konuşmaların ardından eylemin geç saatlere kadar devam edeceğini söyleyen kadınlar şiddeti protesto etmek için tiyatro gösterisi yaptılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber