Belediye Başkanı Baysan, hemşehri derneklerini bilgilendirdi

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu'da faaliyet gösteren 37 hemşehri derneğinden 50 dernek yöneticisi ile buluştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Ünal Baysan ve yardımcıları, hemşehri derneklerinin başkanlarıyla sohbet ederek belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Devam eden yeşil alan projelerine değinen Baysan, ''En önemli projelerimizden birisi olan Cumhuriyet Parkı'nı, Ramazan ayı sonrasında sonuçlandırıp halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz. İçerisinde yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları, büyük bir konser alanı, çocuk oyun grupları, çeşitli spor sahaları, havuzlar ve kafeteryalardan oluşan parkımızda halkımız rahat bir nefes alma imkânı bulacak." diye konuştu.

Aşevinin inşaatının bittiği Ramazan ayı sonrasında faaliyete geçeceğine değinen Başkan Baysan, ''İnşaat aşamasını bitirmiş bulunmaktayız. İçerisinde yemek ile ilgili ekipmânları tedarik edip çevre düzenlemesini de sonuçlandırdıktan sonra Ramazan ayı sonrası aşevimizi hizmete geçirmeyi ve her gün 500-1000 ailemizin evine sıcak yemek götürmeyi planlamaktayız.'' dedi

19 Mayıs 2011 tarihinden itibaren Çorlu Belediyesi'nin şehir içi toplu ulaşımında 65 adet yeni halk otobüsü ile hizmet verdiğini aktaran Baysan, ''Türkiye nihayetinde bir hukuk devletidir. Biz de hukukun bize yüklediği görev ve sorumluluklar çerçevesinde yapmamız gerek bir uygulamayı hayata geçiriyoruz. Danıştay'ın verdiği hüküm belediye otobüsleri haricinde herhangi bir grubun şehrimizde toplu taşımacılık yapmasına imkân vermemektedir. Şuanda 65 aracımızla halkımıza hizmet ediyor; günde ortalama 75 bin vatandaşımızı taşıyoruz. Diğer araçların taşımacılık faaliyetlerine son verilmesi neticesinde özellikle sabah ve akşam saatlerinde bazı aksaklıklar yaşanmaktadır. Gerek okulların kapanması gerekse de yaz sezonuna girmemiz bu noktada avantajdır. Halkımızın otobüslerde kart kullanması ve duraklara riayet etmeleriyle sefer sürelerimiz kısalacak olup sefer sayımızda da artış sağlanacaktır.'' dedi.

Toplantıya katılan tüm hemşehri dernek başkanlarına teşekkür eden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan geniş katılımlı sivil toplum toplantılarına ara verilmeksizin devam edileceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber