Hokeyin minik yıldızları geliyor

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu (TBHF) faaliyetleri kapsamında 12 - 16 Haziran 2012 tarihleri arasında Ankara'da G.S.İ.M Buz Pateni tesislerinde gerçekleşecek Minikler ve Yıldızlar Buz Hokeyi turnuvalarının heyecanlı maçlara sahne olması bekleniyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu (TBHF) faaliyetleri kapsamında 12 - 16 Haziran 2012 tarihleri arasında Ankara'da G.S.İ.M Buz Pateni tesislerinde gerçekleşecek Minikler ve Yıldızlar Buz Hokeyi turnuvalarının heyecanlı maçlara sahne olması bekleniyor.

Türkiye şampiyonlarını belirleyecek olan Minikler ve Yıldızlar Turnuvaları'na Ankara, Kocaeli, İstanbul, Erzurum'da bölgesel turnuvalarda dereceye girmiş olan kulüpler ve eleme müsabakası oynadıktan sonra katılım hakkı elde ederse Malatya'dan bir takım yer alacak.

Yaş gruplarına göre Minikler Kategorisi'nde 2002 / 2006 doğumlu sporcular mücadele ederken; Yıldızlar Kategorisi'nde ise 1998 /2002 doğumlu sporcular mücadele edecek. Buz Hokeyi'nin hem oynaması hem de izlemesi en keyifli spor dallarından biri olduğu belirtiliyor.

Buz Hokeyi'nde oynanan diğer müsabakalarla kıyaslanırsa Minik ve Yıldız maçlarına seyircinin ilgisinin çok daha fazla olduğunu belirten TBHF Başkanı Orhan Duman, ?Türkiye'de buz hokeyi her geçen gün daha da yaygın hale geliyor. Artık aileler küçük yaşlarda çocuklarını buz hokeyi ile tanıştırıyor." diyerek şöyle konuştu:

"Buz hokeyi malzemelerinin sakatlanma riskini en aza indirgemesi, çalışmalarını tecrübeli antrenörler eşliğinde yapılması velilerin çocuklarını buz hokeyi kurslarına getirmelerinde etkili oluyor. Her şeyden önemlisi takım sporlarının çocuk gelişimindeki olumlu katkıları ailelerin tercih nedeni oluyor.

Benim de 5.5 yaşında bir oğlum var. Onu buz hokeyi ile 3.5 yaşında tanıştırdık. Buzda kaymayı çok seviyor ve her fırsatta antrenmanlara girmek istiyor. Henüz turnuvalara katılabilmesi için yaşı tutmuyor ama maçlara katılacağı günü büyük bir heyecanla bekliyor.

Federasyonumuz bünyesinde Süper Lig, Erkekler 1. Lig, Bayanlar Ligi ve Gençler Ligi müsabakalarımız oluyor. Minikler ve Yıldızlar kategorilerinde ise il müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen bölgesel müsabakalardan sonra; dereceye giren kulüplerin katılımı ile Türkiye genelinde turnuva düzenliyoruz. Buradaki en önemli amacımız çocuklara sporu sevdirmek, spor yaparken eğlenmelerini ve buz hokeyinden keyif almalarını sağlamak. Özellikle miniklerin maçları tam bir şölen havasında geçiyor. Tribünleri dolduran veliler ve diğer seyirciler organizasyona renk katıyor.

Buz hokeyi denildiğinde pek çok kişinin aklına bunun bir erkek sporu olduğu geliyor. Ancak kız çocuklarının da bu spordaki başarısı tartışılamaz. Minik ve yıldız takımlarımızda hem kızlar, hem erkekler aynı takımda yer alıyorlar. Ve her geçen gün minik bayan hokeycilerin sayısı artıyor.

Sizlerin aracılığıyla çocuklarını bu spora yönlendiren ailelere ve onları yetiştiren antrenörlerimize teşekkür ediyorum. Bu çocuklar sayesinde Türk Buz Hokeyi'nin altyapısı sağlam temeller üzerine kurulacağına ve aralarından ileride milli takımlarımızda mücadele edecek çok başarılı sporcu çıkacağına gönülden inanıyorum.

Ailelere tavsiyem küçük çocuklarını mutlaka buz hokeyi ile tanıştırmaları. Zaten çocuk bundan keyif alırsa kopamayacaktır. Ailenin özverisi ve desteği ile spora devam edecektir. İlla ki her çocuğumuzun bu branşta çok yetenekli olmasını beklemiyoruz. Buna karşın eğer buzda kayarken eğleniyor ve keyif alıyorsa mutlaka bu spora devam ettirmenizi öneriyoruz. Eminim bir süre sonra siz de çocuğunuz gibi bu spora aşık olacak ve kopamayacaksınız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber