Asker, Başbakan'ın helikopterine yakıt ikmali yaptırmadı.

Haber Giriş : 29 Haziran 2005 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, Edirne Hamzabeyli'de 45 dakika bekledi. Pilotun 'Allah belalarını versin' sözü askeri kızdırdı.

Asker, sivil meydana indiği gerekçesiyle Başbakan Erdoğan'ı taşıyan Skorsky'ye 45 dakika ?rötarlı' yakıt ikmali yaptı. Helikopterin pilotu ile görevli yüzbaşı arasında sert tartışma yaşandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bulgaristan Başbakanı ile birlikte Edirne Hamzabeyli'de ikinci gümrük kapısını açtığı gün, askerin kendisini taşıyan Skorsky'e ?rötarlı' yakıt ikmali yapması yüzünden 45 dakika beklediği ortaya çıktı. Başbakan'a tahsisli polis Sikorsky'si yakıt ikmali yapmak üzere Edirne'den Çorlu'daki sivil meydana indi.

İkmal tartışması çıktı

Başbakan'ın pilotu olan Emniyet Havacılık Daire Başkan Yardımcısı Ersin Erdal, önce sivil meydandaki Petrol Ofisi görevlisinden ikmal yapılmasını istedi. Görevli, meydanın gümrüklü alan olduğu için yalnızca yurt dışına giden uçaklara ikmal yapabileceklerini belirterek talebi geri çevirdi. Petrol Ofisi Genel Müdürlüğü de, bu konuda Başbakanlık genelgesi olduğunu ifade edip, olumsuz yanıt verdi. Görevli bu kez ?anlaşmanız var. Askeri kartınız ile karşı aprondaki askeri meydandan ikmal yapabilirsiniz' dedi. Bunun üzerine Pilot Ersin Erdal, Çorlu Hava Meydan Komutanlığı'ndan ikmal yapmak istedi. Askeri havalimanında görevli yüzbaşı, ?yakıt tankeri'nin askeri bölge dışına çıkamayacağını belirterek, ?Sivil alandan buraya iniş yapın, öyle verelim' dedi. Pilot Erdal ile görevli yüzbaşı arasında yakıt tankeri konusunda tartışma çıktı. Erdal, ?İki havalimanı da aynı sahada. Biran önce yakıt ikmali yapıp, Başbakan'a almaya gitmem lazım' dedi. Yüzbaşı kararında ısrar etti.

Başbakan'ı beklettiler

Başbakan'ın özel kalemi, cep telefonundan pilot Erdal'ı arayarak bir an önce Hamzabeyli'ye intikal etmelerini istedi. Erdal ise ?Yakıt ikmali yapamadık, Allah belalarını versin' dedi. Konuşmadan haberdar olan yüzbaşı, ?Bize nasıl böyle dersiniz?' diye çıkıştı. Sonuç alamayan Pilot Müdür, Skorsky'i saat 12.40'da 300 metre mesafedeki askeri meydana indirdi. İkmal sorunu, Çorlu Hava Meydan Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Ali Aydoğmuş'un devreye girmesiyle aşıldı. Yakıt ikmalinin ardından helikopter saat 13.22'de kalktı ve Başbakan'ı alarak, İstanbul'a götürdü. 45 dakika bekleyen Başbakan bu duruma sinirlendi. Skorsky'nin pilotu, Başbakan'a yaşadıkları sorunu aktardı.

Bakanlığa şikayet ettiler

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, kendilerini kastederek, ?Allah belalarını versin' diyen Başbakan'ın pilotu Erdal'ı yazılı olarak İçişleri Bakanlığı'na şikayet etti ve hakkında soruşturma açılmasını istedi. Erdal ise hakaret etmediğini aksine ?örtülü' olarak hakarete uğradığını savundu. Çorlu Hava Meydan Komutanlığı, helikopterin ilk sivil meydana indiği 12.03 ile ayrıldığı 13.22 saatleri arasında geçen tüm detayları tutanakla üst komutanlığına bildirdi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber