Mersin'de bürokrat ve iş adamları birlikte dernek kurdu

Mersin Bürokrat ve İşadamları Derneği (MEBİDER) kuruldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 13:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Karaaslan, Mersin'de sürdürebilir kalkınmayı, kamu özel sektör işbirliği ve ortak akılla gerçekleştirmeyi misyon edindiklerini söyledi.

Derneğin yönetimi kurulu başkanlığına getirilen Özgür Karaaslan, bürokrat ve iş adamlarının katılımı ile Hepkon Tower Otel'de basın toplantısı düzenledi. Karaaslan, bir yıllık çalışma sonucu derneklerinin kuruluşunu tamamladığını söyledi.

Derneğin, kamu kurumları ve özel sektörde yönetici konumunda olanların bir araya gelmesiyle kurulduğunu anlatan Karaaslan, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılında Akdeniz havzasında en gelişmiş şehir olma hedefine katkı sunmayı vizyon olarak belirlediklerini vurguladı. Karaaslan, aktif bürokratların yer aldığı böyle bir oluşumun Türkiye'de ilk olduğuna dikkat çekti.

Hedeflerinin, ilin sorunlarına katkı sağlamak olduğunu anlatan Karaaslan, şöyle devam etti: ?Derneğimiz, öncelikle ilimizin olmak üzere, bölgemizin ve ülkemizin eğitim, ekonomi, sosyal ve kültürel alanlarında gelişmesine katkı sağlaması hedefiyle ortak çözümler üretmeyi, evrensel hukuk normlarına uygun demokratik hukuk devleti anlayışının gelişmesi için çalışmalar yapmayı temel amaç edinmiştir. Derneğimiz, Mersin için fikir ve proje bankası olmayı hedeflemektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber