Fethiye'de belediye, yapı kullanım ruhsatı alana saksılı çiçek hediye ediyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yapı kullanım ruhsatı alan inşaat sahiplerine saksılarıyla birlikte çiçek dağıtılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fethiye'yi güzelleştirme kapsamında hayata geçirilen proje ile yeni ruhsat alan binaların balkonlarını artık sardunya, ıtır ve pervane çiçekleri süsleyecek.

Yaz sezonu hazırlıkları çerçevesinde 1 Haziran tarihinde inşaat yasağı başlayan Fethiye'ye gelenler çiçekli evlerle karşılanacak. Fethiye Belediyesi, başlattığı yeni uygulama ile inşaatı tamamlanan konut ve iş yerlerine ruhsatla birlikte çiçek de veriyor. Saksısıyla birlikte verilen çiçeklerin teslimi sırasında mekan sahiplerinden bu çiçekleri balkonlarına koymaları isteniyor. Dünya Çevre Haftası ile başlayan projenin sürekli hale getirileceği belirtilirken, ilk çiçek müteahhit Ali Yanık'a verildi.

Proje ile ilgili açıklama yapan Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Metin Talaş, amaçlarının Fethiye'ye gelenlerin aklında çiçeklerle donatılmış bir şehir izlenimi bırakmak olduğunu söyledi. Başlatılan proje ile yapı kulanım izin belgesi alan tüm vatandaşlara güzel bir saksı çiçeği hediye edeceklerini ifade eden Talaş, "Bizler bu projeyi başlatıyoruz, ancak bu projenin devamını getirecek yine vatandaşlarımızdır. Halkımız bizim bu çalışmamıza destek olacak ve balkonlarına güzel çiçekler koyarak projeyi geliştireceklerdir. Binalarımızın dış görünüşü açısından güzel bir çalışma olacağına inanıyoruz. Fethiye'ye gelen yerli yabancı tüm misafirlerimizi çiçeklerle karşılayacağız.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber