Selçuklu Belediyesi'nden eğitime büyük destek

Selçuklu Belediyesi'nin Eğitime Yüzde Yüz Destek kampanyası kapsamında yaptıracağı ilköğretim okulunun protokolü törenle imzalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Valiliği'nde düzenlenen protokol imza törenine Vali Aydın Nezih Doğan, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan katıldı. Dünyada yaşam kalitesiyle ilgili kriterlerin çoğunun eğitimle ilgili olduğunu belirten Vali Doğan, "Özellikle metropol kentlerde yaşanan nüfus artışı dolayısıyla merkezi hükümetin eğitim yatırımları yetersiz kalıyor. Kanunla sorumlu olmamasına rağmen kendisini bu konuda sorumlu hisseden belediyelerimize yaptıkları eğitim yatırımları için çok teşekkür ediyorum." dedi.

Türkiye'de eğitimin en önemli sorunlarından birinin aşırı kalabalık sınıflar olduğunu hatırlatan Vali Doğan, "Selçuklu'da ilköğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısı 60'lardan 40'lara düştü. İnşallah önümüzdeki yıllarda ideal sayı olan '30 öğrenciye bir derslik' oranını bulacağız ve tek eğitim sistemine geçmiş olacağız." şeklinde konuştu.

Protokol imza töreninde konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, "Derslik açığı ile ilgili çok yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Gündemimizin en önemli maddelerinden birisi eğitim ve derslik açığı. Özel idare, il genel meclisi, milli eğitim müdürlüğü ve sayın valimizin desteği ile Selçuklu'da derslik başına düşen öğrenci sayısını standarda yakın hale getirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu deprem güvenliği eksikliğinden dolayı yıkılmıştı. Onun yerine Selçuklu Belediyesi olarak ilk defa bir ilköğretim okulunun inşasını yerine getirmiş olacağız." dedi.

Konuşmaların ardından 32 derslikli okul binasının protokolü imzalandı. İmza töreninin ardından Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mareşal Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda öğrencilere karneleri ile birlikte hediye vererek sevinçlerine ortak oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber