Sebahat Tuncel'de THY'ye 'eylem' uyarısı

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyesi bir grup, izinsiz grev yaptıkları için işten çıkartılan Türk Hava Yolları (THY) çalışanlarına destek vermek için eylem yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

THY'nin Taksim'deki bürosu önünde basın açıklaması yapan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, THY çalışanlarının tekrar işe alınmasını, aksi taktirde daha geniş toplumsal bir tepkiyi örgütleyeceklerini söyledi.

Bağımsız Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in de aralarında bulunduğu HDK üyesi yaklaşık 40 kişilik grup, işten çıkartılan THY çalışanlarına destek vermek için Taksim'deki THY bürosu önünde toplandı. ?THY'den atılan işçiler geri alınsın. Grev hakkı yasaklanamaz' yazılı pankart açan grup adına bir açıklama yapan HDK Yönetim Kurulu Üyesi Sevtap Akdağ, hükümet politikalarını eleştirerek grev yasağının hemen kaldırılmasını ve işten atılan işçilerin derhal geri alınmasını istedi.

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise, bugün Türk Hava Yolları işçilerinin burada olmadığını, nedeninin ise onlara eylem ve grev yapmanın yasaklandığını söyledi. Hükümetin aldığı grev yasağı kararını sadece THY işçilerine değil Türkiye emekçi sınıfına yönelik bir saldırı olarak niteleyen Tuncel, ?AKP iktidarı neoliberal politikalar çerçevesinde yaşamı işçilere, emekçilere zindan etmiş durumdadır. Biz bunu her alanda görüyoruz. Türkiye ekonomisinin ciddi manada büyüdüğünü ifade eden AKP iktidarı, Türkiye'de işçilerin, emekçilerin her geçen gün yoksullaştığını, işçilerin, emekçilerin örgütlenme hakkının elinden alındığını, sendika hakkının elinden alındığını gizlemeye çalışıyor.? dedi.

Özellikle THY'deki grev ve sonrasında yaşanan gelişmelerin bu açıdan çok önemli olduğunu söyleyen Tuncel, ?Dikkat ederseniz bu grev bahane edilerek, grev hakkı yasaklanmış. Daha öncesinde zaten işçiler bu grev hakkının yasaklanmasına karşı böylesi bir grev gerçekleştirmiştir. Bu, tek elimizde olan bu hakkın yasaklanması işçilerin emekçilerin sesini kısmaktan başka bir şey ifade etmiyor. AKP hükümeti jet hızıyla bunu Meclis'ten çıkardı, Cumhurbaşkanı da noter gibi jet hızıyla bu yasayı imzaladı. Bunun faturası yine işçilere emekçilere çıkartıldı. 305 kişi işten çıkartıldı. Ve bu işçilerin işe alınmayacağı açıklandı.? şeklinde konuştu.

Tuncel, konuşmasının sonunda THY'den atılan işçilerin bir an önce işe alınmasını, aksi takdirde daha geniş toplumsal bir tepkiyi örgütleyeceklerini söyledi.

?Atılan işçiler geri alınsın' , ?THY işçileri yalnız değildir' , ?Grev hakkı engellenemez' , ?Yaşasın direniş yaşasın dayanışma' , ?Direne direne kazanacağız' şeklinde sloganlar atan grup, basın açıklamasının ardından THY bürosu önünden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber