İscehisarlı mermerciler TUSKON'dan umutlu döndü

Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından her yıl düzenlenen ve gelenekselleşen TUSKON Dünya Ticaret Köprüsü'ne katılan İscehisarlı mermerciler, programdan umutlu döndü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

130 ülkeden bin 470 ve Türkiye'den bin 200 girişimcinin katıldığı programda yapılan ikili görüşmelerde Çad, Fransa, Kazakistan ve Bangladeş gibi 20'den fazla ülkeden gelen katılımcılarla gerçekleştirilen ve 100'den fazla iş görüşmesi yapan dernek üyesi mermerciler, dürüst ve güvenilir ticaret ortamı oluşturmayı misyon edinen organizasyondan memnuniyetlerini ifade ettiler.

TUSKON'a katılan İscehisarlı mermerciler, organizasyon ile ilgili fikirlerini paylaştılar. İscehisar Mermerciler ve İş Adamları Derneği (İSMİAD) üyesi katılımcılardan Parlak Mermer firması sahibi Ekrem Barlak, ?Programa ilk defa katılmama rağmen tatmin oldum.? dedi. Özellikle doğal taştan yapılma bahçe peyzajı üzerine çalıştıklarını belirten Barlak, bu tip organizasyonlarda önemli olanın tanışmak ve irtibat kurmak olduğunu söyledi.

Orhan Mermer Genel Müdürü Alpaslan Özsarı da duyduğu memnuniyeti ifade ederken, Afrika'dan Asya'ya güvenilir ticaret kapıları açan TUSKON'a teşekkür etti. Özellikle Afrika pazarıyla ilgilenen Yaman Mermer yetkilisi Erkan Yaman, küresel krizin en etkili çözümünün, nakit para sıkıntısı olmayan ve Türk mallarına talep patlaması yaşanan Afrika pazarına girmek olduğunu belirtti.

Doğal taş ve mermer dekorasyon ürünleri ile ilgili geldiklerini söyleyen Megamer firması yetkilisi Oben İnceler, ?Şu anda Orta Doğu ve Rusya'da proje bazlı çalıştıklarını ancak TUSKON vesilesiyle hizmet verdikleri sahayı büyütmeyi arzuladıklarını söyledi.?

Uğur Mermer firmasından İbrahim Uğur ise amaçlarının, bir firmayla dahi anlaşma durumunda, bunun o ülke pazarına referanslı giriş manasına geldiğini bilmeleri olduğunu söyledi. Uğur, ayrıca, referansın, sadece o ülke değil iş yapılan diğer pazarları da açmak olduğunu belirtti.

Ayaz Bilgisayar ve Yazılım firmasından Basri Şen, Çiftçiler Mermer firmasından Sedat Çiftçi de TUSKON ile yeni ufuklara ve pazarlara açılmak için katılan firma temsilcileri arasındaydı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber